Θρίαμβος του ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι!

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής στην Κύπρο, καθώς επικράτησε 3-1 της Ομόνοιας στο ΓΣΠ και μάλιστα με ανατροπή. Με 10 παίκτες από το 30' αγωνίστηκαν οι "πράσινοι", λόγω αποβολής του Μπουθόν. Πεντάλεπτη διακοπή στο τέλος του ημιχρόνου.

Το ντέρμπι ξεκίνησε με τις καλύτερες των προϋποθέσεων για την Ομόνοια, καθώς μόλις στο 9ο λεπτό ευτύχησε να προηγηθεί

με γκολ του Αβραάμ ύστερα από απευθείας εκτέλεση φάουλ. Κι ενώ η Ομόνοια, εκτός από το προβάδισμα, διατηρούσε και τον έλεγχο στο ντέρμπι, ήρθε η αποβολή του Μπουθόν με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 30ό λεπτό για να ανατρέψει τα δεδομένα.

Ο ΑΠΟΕΛ αφού... προειδοποίησε δύο φορές με Πίντο και Ατόρνο, έφτασε στην ισοφάρισε στο 41', με δυνατό σουτ του Σολωμού. Ακολούθησε ένταση και ρίψεις αντικειμένων από τους οπαδούς των δύο ομάδων, με τον διαιτητή Τσαγγάρη να διακόπτει το ματς για περίπου πέντε λεπτά.

Στη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου σημειώθηκαν λίγες φάσεις μπροστά από τις εστίες. Δύο για κάθε μία ομάδα, με τη... διαφορά ότι ο ΑΠΟΕΛ τις μετέτρεψε σε γκολ. Στο 74' ο Σολάρι έδωσε προβάδισμα στον ομάδα του και μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης, αξιοποιώντας την κάθετη μπαλιά του Τρισκόφσκι, ουσιαστικά "καθάρισε" το ματς, γράφοντας το 3-1!

Mε τη νίκη αυτή, ο ΑΠΟΕΛ... προσπέρασε την Ομόνοια στη βαθμολογία και πλέον με 29 βαθμούς βρίσκεται στην κορυφή. Με έναν λιγότερο ακολουθούν Ομόνοια και ΑΕΛ.

Ομόνοια (Νεόφυτος Λάρκου): Γέβριτς, Σπούνγκιν, Σερφά, Μπουθόν, Καρυπίδης, Κασέκε, Μακρίδης, Λεάντρο (73' Αλωνεύτης), Αβραάμ, Εφραίμ (80' Ντα Σίλβα), Φρέντι (61' Χριστοφή).

ΑΠΟΕΛ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Πάρντο, Πάολο Ζόρζε, Ολιβέϊρα, Σολωμού, Πουρσαϊτίδης (46' Αλεξάνδρου), Μοράις, Πίντο, Μαντούκα, Ατόρνο (70' Σολάρι), Χαραλαμπίδης (60' Μπελαΐντ), Τρισκόφσκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα