Τα πλάνα του Βαλβέρδε για τη νίκη-πρόκριση

Το παιχνίδι με την Αρσεναλ για το Champions League στο Καραϊσκάκη (6/12 21:45GR) αποτελεί για τον Ολυμπιακό το ματς της χρονιάς στην Ευρώπη και ο Ερνέστο Βαλβέρδε με τους συνεργάτες του καταστρώνουν τα τελευταία τους πλάνα. Οι πολλές και σημαντικές

απουσίες στη μεσαία γραμμή δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για τον καταρτισμό της 11άδας, ωστόσο ο βάσκος συνηθίζει να μας εκπλήσσει.

Ο Ολυμπιακός θέλει μόνο τρίποντο για να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία και άπαντες στο Λιμάνι δηλώνουν έτοιμοι για το τρίποντο. Το όνομα της διοργάνωσης πάντως θα εξαρτηθεί και από το αποτέλεσμα του αγώνα στη Γερμανία, αλλά η νίκη για τους ερυθρολεύκους είναι επιτακτική.

Το δυσάρεστο για τον Βαλβέρδε είναι πως στο κρισιμότερο ματς -μέχρι τώρα- του Ολυμπιακού θα έχει σημαντικές απουσίες (Φέισα, Μακούν, Γέστε, Ιμπαγάσα). Απουσίες, που πλήττουν το δημιουργικό κομμάτι με αποτέλεσμα ο βάσκος να είναι αναγκασμένος να εφεύρει κάποιο τρικ για να βρεθούν τρόποι ώστε να διασπαστεί η άμυνα της Αρσεναλ.

Η επιστροφή σε χρόνο-ρεκόρ του Νταβίντ Φουστέρ δίνει μία επιπλέον λύση, αλλά θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη αν ο Βαλβέρδε ρισκάρει με τη συμμετοχή του από την αρχή του αγώνα. Η λογική λέει πως θα τον ρίξει στη μάχη στην επανάληψη.

Από εκεί και πέρα, ο Ορμπάιθ θα επιστρέψει σίγουρα στο αρχικό σχήμα, ενώ ο Τζαμέλ Αμπντούν έχει κι αυτός κάποιες πιθανότητες, λιγοστές βέβαια, για να πάρει φανέλα βασικού.

Ο Μέγερι θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Τοροσίδης θα αναλάβει το δεξί άκρο, ο Μαρκάνο το αριστερό και οι Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος θα αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Σε ότι αφορά το χώρο του κέντρου, η τριάδα των Μανιάτη, Μοντέστο και Ορμπάιθ δεν φαίνεται να σπάει, αφού ο Φουστέρ έχει μόνο μία προπόνηση στα πόδια του. Οι τρεις παίκτες έχουν κυρίως αμυντικούς προσανατολισμούς, αλλά οι εναλλακτικές λύσεις είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι αν ο Βαλβέρδε επιλέξει έναν αμυντικό χαφ και δύο μπροστά του ή δύο αμυντικά χαφ και έναν επιτελικό, όπως και ο τρόπος, που θα κατανεμηθούν οι ρόλοι των τριών παικτών.

Στην τριπλέτα της επιθετικής γραμμής θα βρεθούν οι Μιραλάς, Χολέμπας με τον Τζιμπούρ στην κορυφή. Αν ο Βαλβέρδε δώσει φανέλα βασικού στον Αμπντούν, τότε ο Χολέμπας θα γυρίσει στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Μαρκάνο θα μείνει εκτός.

Ο Βαλβέρδε δοκίμασε και τον Αμπντούν σε θέση επιτελικού χαφ, ωστόσο η αρχική 11άδα του Ολυμπιακού φαίνεται πως θα αποτελείται από τους Μέγερι, Τοροσίδη, Μαρκάνο, Αβραάμ, Μέλμπεργκ, Μανιάτη, Μοντέστο, Ορμπάιθ, Μιραλάς, Χολέμπας και Τζιμπούρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα