Στο τέλος πανηγυρίζει πάντα η Μπάρτσα

Τελικά, ό,τι και να κάνει η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα θα είναι το αφεντικό. Οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο έκαναν τα πάντα για να προκριθούν, βρέθηκαν να χάνουν κόντρα στη ροή του αγώνα με δύο γκολ των Πέδρο και Ντάνι Αλβες, επέστρεψαν και ισοφάρισαν με Ρονάλντο και Μπενζεμά, αλλά αυτοί που πανηγυρίζουν για ακόμα μία φορά είναι οι μπλαουγκράνα του Πέπε Γκουαρντιόλα. Το παιχνίδι του Καμπ Νου, στο οποίο οι δύο ομάδες προσέφεραν πλούσιο θέαμα, ολοκληρώθηκε με 2-2 και σε συνδυασμό με τη νίκη της στο Μπερναμπέου, η Μπαρτσελόνα προκρίθηκε

στα ημιτελικά του Copa del Rey.

Η ομάδα του Μουρίνιο μπήκε φορτσάτη και στο πρώτο δεκάλεπτο είχε ήδη δύο καλές ευκαιρίες με Ιγκουαίν (1') και Ρονάλντο (7'), ο οποίος είδε και στο 11' τον Πίντο να τον σταματάει. Η Ρεάλ πίεζε ψηλά, δεν επέτρεπε στη Μπάρτσα να κυκλοφορεί τη μπάλα και απειλούσε συνεχώς. Στο 25' μάλιστα είχε και δοκάρι με τρομερό μακρινό σουτ του Οζίλ, ενώ στο 27 ο Πίντο διόρθωσε δικό του λάθος με σωτήρια επέμβαση σε σουτ του Ιγκουαϊν.

Οι μπλαουγκράνα, που έχασαν με τραυματισμό τον Ινιέστα, είχαν μία καλή στιγμή με τον Μέσι στο 15', αλλά στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου και κόντρα στη ροή του αγώνα, έκαναν αυτό, που ξέρουν καλύτερα. Ο Μέσι στο 43' με πανέξυπνη ασίστ έχρισε σκόρερ τον Πέδρο, ενώ στις καθυστερήσεις ο Ντάνιελ Αλβες με σουτ-κεραυνό σημάδεψε το δεξί παραθυράκι του Κασίγιας, που ανήμπορος να κατανοήσει τι έχει συμβεί κοιτούσε με τους συμπαίκτες του αποσβολωμένος τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν το 2-0.

Η Ρεάλ, που χρειαζόταν πλέον τρία γκολ, προσπάθησε στην επανάληψη να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Ο Σέρχιο Ράμος στο 53' σκόραρε με το κεφάλι, αλλά προηγουμένως είχε σπρώξει τον Αλβες και το γκολ του ακυρώθηκε. Οι μπλαουγκράνα όμως είχαν επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό τους με ψύχραιμο και συνεχές πάσινγκ-γκέιμ και τα όλε-όλε στις εξέδρες του κατάμεστου Καμπ Νου ξεκίνησαν από πολύ νωρίς. Δεν κράτησαν όμως για πολύ, αφού μέσα σε τέσσερα λεπτά οι μαδριλένοι επέστρεψαν δυναμικά, διεκδικώντας την πρόκριση.

Ο Ρονάλντο κατάφερε να σκοράρει και στο δεύτερο προημιτελικό. Ο πορτογάλος εκμεταλλεύτηκε ασίστ του Οζίλ, πέρασε και τον Πίντο και μείωσε σε 2-1 στο 68', ενώ στο 72' ο Μπενζεμά με ωραία προσπάθεια και άψογο τελείωμα ισοφάρισε, δίνοντας άλλη... γεύση στα τελευταία λεπτά. Το παιχνίδι πήρε άγριας ομορφιάς μορφή και ο Μέσι θέλησε να το τελειώσει, αλλά σε δύο περιπτώσεις σημάδεψε ελάχιστα άουτ (81' και 84'). Οι μερένχες πλήρωσαν τα νεύρα τους με αποβολή του Ράμος στο 88', αλλά η Μπαρτσελόνα κράτησε το 2-2 και προκρίθηκε σε βάρος της κατόχου του Κυπέλλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα