Στην αναμονή για τη νέα κυβέρνηση. Ναυάγιο με Παπαδήμο, στο προσκήνιο το όνομα του Βασίλη Σκούρτη

Το μεσημέρι της Τετάρτης (9/11) αναμένεται να ολοκληρωθεί το θρίλερ των τελευταίων 24ώρων για την ανάδειξη του νέου πρωθυπουργού της χώρας. Σε αναμονή της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Κάρολο Παπούλια.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχει υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές για τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης, ωστόσο, ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός

και η σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος.

Οι τελευταίες πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν πως μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (9/11) θα υπάρχουν ουσιαστικές εξελίξεις, με τον Γιώργο Παπανδρέου να πηγαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο και μετά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια θα ανακοινώσει τη νέα κυβέρνηση.

Οσο για το ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός το τοπίο παραμένει θολό, καθώς υπήρξε ναυάγιο με την περίπτωση του Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος πλέον είναι... αουτσάιντερ, καθώς φαίνεται πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος άσκησε βέτο για την περίπτωσή του.

Τα ονόματα του Φίλιππου Πετσάλνικου και του Απόστολου Κακλαμάνη έπεσαν στο τραπέζι, αλλά στη συνέχεια διαψεύστηκαν και στη συνέχεια προέκυψε η περίπτωση του Βασίλη Σκούρτη.

Ο 63χρονος πρόεδρος του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών για τη διενέργεια εκλογών της 5ης Νοεμβρίου 1989 (επί Γρίβα) και υπουργός Εσωτερικών για τη διενέργεια των εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου 1996 (επί Σημίτη).

Keywords
Τυχαία Θέματα