Σαμαράς: Συναίνεση με παραίτηση

Ολομέτωπη επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ζητησε την παραίτηση του και την ανάληψη της πρωθυπουργίας από πρόσωπο κοινής αποδοχής.

"Ζήτησα την παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου για να πάει η χώρα με συνθήκες πολιτικής ομαλότητας

σε εκλογές. Αν κατάλαβε οτι θέλει να συγκυβερνήσουμε και να μοιράσουμε τα υπουργεία κατάλαβε λάθος", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς .

"Του ζήτησα να παραιτηθεί . Λέει ψέμματα... Εκβιάζει. Δεν ήρθα εδώ να απαντήσω σε όσα άθλια συνέβησαν τις τελευταίες ώρες.

Η Ελλάδα οδηγείται σε χρεοκοπία. Χωρίς την 6η δόση η Ελλάδα κινδυνεύει να στηρίξει στάση πληρωμών.

Τώρα ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να μας πείσει πως κατάφερε να πετύχει να συμφωνήσω στη δανειακή σύμβαση, κάτι που εξαρχής εγώ είχα πει πως είναι αναπόφευκτο.

Η κυβέρνηση δεν έχει καμία αξιοπιστία ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό της χώρας. Λένε ψέματα, διαδίδουν ψέματα. Γι' αυτό και ζήτησα σήμερα μια προσωρινή κυβέρνηση να πάει τη χώρα σε εκλογές. Δε δέχτηκα και πολύ περισσότερο δε ζήτησα συγκυβέρνηση, ούτε ζήτησα να μπουν στελέχη της ΝΔ στην προσωρινή κυβέρνηση.

Ζήτησα από τον κ. Παπανδρέου να παραιτηθεί, ώστε να γίνει μια προσωρινή μεταβατική κυβέρνηση που θα φέρει άμεσα ομαλότητα και εκλογές".

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ότι η Ν.Δ δεν θα συμμετάσχει στη συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης και κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Βενιζέλος: "Η συναίνεση κράτησε λίγο"

Στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απάντησε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

"Εάν προκηρυχθούν εκλογές, όλη η δέσμη των αποφάσεων της Συνόδου, η έκτη δόση, το νέο πακέτο στήριξης και η στήριξη του τραπεζικού συστήματος, είναι όλα στον αέρα. Πόση διάρκεια είχε τελικά η διάθεση συναίνεσης;" αναρωτήθηκε ο Ευ.Βενιζέλος. Στην Ευρώπη, συνέχισε, "απορούν γιατί δεν υπάρχουν οι συνθήκες ενότητας και στην Ελλάδα, ζητούν πράγματα από τη χώρα, όχι από την κυβέρνηση".

Keywords
Τυχαία Θέματα