Ράλι Μ. Βρετανίας: Ο Λάτβαλα προηγείται μετά την 17η ειδική

Οδηγώντας καταπληκτικά στις απογευματινές ειδικές διαδρομές του Σαββάτου (12/11), ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα υπερκάλυψε τη διαφορά που τον χώριζε από τον Σεμπαστιέν Λοέμπ και έκανε δική του την πρωτοπορία στο Ράλι Μ. Βρετανίας.

Ο οδηγός της Ford είχε βρεθεί 7,3" πίσω από τον οκτώ φορές παγκόσμιο πρωταθλητή μέχρι το μεσημεριανό σέρβις, όμως κατάφερε να κερδίσει και τις τρεις ειδικές που ακολουθούσαν, για να αποκτήσει ένα προβάδισμα 6,1" ενόψει της τελευταίας μέρας του αγώνα.

"Τα πήγαμε

καλά, όπως χτες το απόγευμα", τόνισε ο Λάτβαλα. "Οποτε αύριο το πρωί πρέπει να ξυπνήσω και να κρατήσω μια καθαρή διαφορά. Εχω την αυτοπεποίθηση και επίσης διψάω για τη νίκη.

"Εκείνος είναι τώρα οκτώ φορές πρωταθλητής και ίσως δεν έχει τη σπίθα πλέον για να παλέψει 100% για τη νίκη σε αυτόν τον αγώνα, αλλά εγώ την έχω".

Ο Λοέμπ παραδέχτηκε την ανωτερότητα του Λάτβαλα στις απογευματινές ειδικές, σημειώνοντας ότι από την πλευρά του προσπάθησε όσο καλύτερα μπορούσε.

"Δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο", ανέφερε ο γάλλος της Citroen. "Ισως είναι καλύτερος από μένα ή ίσως καθαρίζουμε λίγο τον δρόμο - δεν ξέρω. Εκανα την τέλεια ειδική. Αν κοιτάξετε το βίντεο, δεν θα βρείτε λάθη κάπου".

Ο Μαντς Οστμπεργκ της Stobart εξακολουθεί να κρατάει γερά την τρίτη θέση, σε μια απόσταση σχεδόν τριών λεπτών μπροστά από τον ομόσταβλό του, Χένινγκ Σόλμπεργκ.

Ο Κρις Μικ της Mini ξεπέρασε τον Μάθιου Γουίλσον και είναι πλέον αυτός πέμπτος, με τους Ντένις Κάιπερς, Οτ Τάνακ, Εβγκένι Νοβίκοφ και Κεν Μπλοκ να συμπληρώνουν την πρώτη 10άδα προς το παρόν.

Η κατάταξη μετά την 17η ειδική:Θέση Οδηγός Ομάδα Χρόνος 1. Λάτβαλα Ford 2h38m37.9s 2. Λοέμπ Citroen + 6.1s 3. Οστμπεργκ Stobart Ford + 2m43.9s 4. Χ. Σόλμπεργκ Stobart Ford + 5m35.0s 5. Μικ Mini + 6m20.0s 6. Γουίλσον Stobart Ford + 7m05.6s 7. Κάιπερς FERM Ford + 7m57.4s 8. Τάνακ M-Sport Ford + 8m02.3s 9. Νοβίκοφ Abu Dhabi Ford + 8m22.3s10. Μπλοκ Monster Ford + 13m24.7s

Keywords
Τυχαία Θέματα