Πρώτος ο ΑΠΟΕΛ, πέρασε η Τσέλσι!

Ο ΑΠΟΕΛ γνώρισε την ήττα με 2-0 από τη Σαχτάρ, όμως σε συνδυασμό με το 0-0 της Πόρτο με τη Ζενίτ προκρίθησε ως πρώτος από τον 7ο όμιλο. Γλίτωσε το έμφραγμα η Τσέλσι, που επικράτησε άνετα 3-0 της Βαλένθια και προκρίθηκε κι αυτή ως πρώτη, αφού η Λεβερκούζεν δεν πέρασε από το Βέλγιο κόντρα στη Γκενκ. Ανετη νίκη για Μπαρτσελόνα κόντρα στην Μπάτε, στο 2-2 έμεινε η Μίλαν με την Βικτόρια Πλτσεν.

5ος όμιλος
Μπροστά στο φάσμα του αποκλεισμού από τη συνέχεια του Champions League,

η Τσέλσι απάντησε και μάλιστα άμεσα. Με γκολ του Ντρογκμπά στο 3ο λεπτό, οι Μπλε έβαλαν τέλος από πολύ νωρίς στα όνειρα της Βαλένθια για πρόκριση στην επόμενη φάση και μάλιστα πήραν τελικά τη νίκη με το επιβλητικό 3-0.

Σε συνδυασμό και με την ισοπαλία της Γκενκ με την Μπάγερ Λεβερκούζεν με 1-1, η Τσέλσι πέρασε πρώτη με 11 βαθμούς, η Λεβερκούζεν τερμάτισε δεύτερη με 10 βαθμούς, ενώ η Βαλένθια θα συνεχίσει στο Europa League.

6ος όμιλος
Ολυμπιακός - Αρσεναλ 3-1
Ντόρτμουντ - Μαρσέιγ 2-3

7ος όμιλος
Ο ΑΠΟΕΛ έκανε την χειρότερη εμφάνισή του στη φάση των ομίλων κόντρα στη Σαχτάρ στο ΓΣΠ και γνώρισε πολύ φυσιολογικά την ήττα με 2-0, ενώ αν δεν ήταν και ο Πάρντο, που έπιασε και εκτέλεση πέναλτι, το σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Η λευκή ισοπαλία, όμως, στο Οπόρτο ανάμεσα στις Πόρτο και Ζενίτ, κράτησε τους κύπριους στην πρώτη θέση του ομίλου, αφού στην ισοβαθμία με τους ρώσους, ο ΑΠΟΕΛ είχε το πάνω χέρι. Η Ζενίτ πέρασε δεύτερη, ενώ η Πόρτο συνεχίζει στο Europa League.

8ος όμιλος
Τα πράγματα είχαν ξεκαθαρίσει στον 8ο όμιλο από την προηγούμενη αγωνιστική και θα έπρεπε να γίνουν... ποδοσφαιρικά θαύματα για να αλλάξουν, σε ό,τι έχει να κάνει φυσικά με την 3η θέση, αφού οι δύο πρώτες είχαν "κλειδώσει".

Η Μπάτε Μπορίσοφ, όμως, δεν έκανε την έκπληξη στο Καμπ Νου και έχασε με 4-0 από την Μπαρτσελόνα κι έτσι η Βικτόρια Πλτσεν προκρίθηκε στους 32 του Europa League, μετά και την τιμητική ισοπαλία με 2-2 με τη Μίλαν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της Τρίτης (6/12)
5ος όμιλος
Τσέλσι - Βαλένθια 3-0 (3', 76' Ντρογκμπά, 22' Ραμίρες)
Γκενκ - Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-1 (30' Βόσεν - 79' Ντερντιγιόκ)

6ος όμιλος
Ολυμπιακός - Αρσεναλ 2-0 (16' Τζιμπούρ, 36' Φουστέρ)
Ντόρτμουντ - Μαρσέιγ 2-3 (23' Μπλαζικόφσκι, 32' πεν. Χούμελς - 45' Ρεμί, 85' Α. Αγιού), 87' Βαλμπουενά)

7ος όμιλος
Πόρτο - Ζενίτ 0-0
ΑΠΟΕΛ - Σαχτάρ 0-2 (62' Λουίζ Αντριάνο, 78' Σελέζνιοφ)

8ος όμιλος
Μπαρτσελόνα - Μπάττε Μπορίσοφ 4-0 (35' Σέρχι Ρομπέρτο, 60' Μοντόγια, 63', 89' Πέδρο)
Βικτόρια Πλζεν - Μίλαν 2-2 (89' Μπιστρόν, 93' Ντουρίς - 47' Πάτο, 48' Ρομπίνιο)

Keywords
Τυχαία Θέματα