Προεπισκόπιση NBA: Ατλάντικ Ντιβίζιον

Μία εβδομάδα πριν αρχίσει επιτέλους η (κουτσουρεμένη λόγω λοκ-άουτ) σεζόν 2011-12 του NBA, το sport.gr επιχειρεί να αναλύσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται κάθε μία από τις 30 ομάδες της λίγκας. Στο πρώτο από τα έξι μέρη του αφιερώματος, σας παρουσιάζουμε την Ατλάντικ Ντιβίζιον της Ανατολικής Περιφέρειας.

Μπόστον Σέλτικς
Βασική 5άδα: Ρέιτζον Ρόντο, Ρέι Αλεν, Πολ Πιρς, Κέβιν Γκαρνέτ, Ζερμέιν Ο'Νιλ
Από τον πάγκο: Εϊβερι Μπράντλεϊ, Κέιγιον Ντούλινγκ, Μαρκίς

Ντάνιελς, Μπράντον Μπας, Κρις Γουίλκοξ
Προπονητής: Ντοκ Ρίβερς
Περσινά αποτελέσματα
Κανονική περίοδος: 56-26 (3η θέση Ανατολής)
Πλέι-οφ: Ημιτελικοί Περιφέρειας

Οι Τρεις Σωματοφύλακες (Αλεν, Πιρς, Γκαρνέτ) και ο ντ' Αρντανιάν (Ρόντο) επιστρέφουν για μία ακόμα προσπάθεια για το πρωτάθλημα. Παρότι τα χρόνια περνούν για τους Big Three των Σέλτικς, η μικρότερη διάρκεια της κανονικής περιόδου φέτος (66 ματς αντί για 82), τους δίνει τη δυνατότητα να εμφανιστούν πιο φρέσκοι στα πλέι-οφ. Η άσχημη είδηση για τον Ρίβερς ήταν η απώλεια του φόργουορντ Τζεφ Γκριν, ο οποίος έκανε εγχείρηση καρδιάς και θα χάσει τη σεζόν. Ο Γκριν προοριζόταν για έκτος παίκτης της ομάδας, και χωρίς αυτόν ο πάγκος δείχνει πολύ πιο φτωχός.

Νιου Γιορκ Νικς
Βασική 5άδα: Τόνεϊ Ντάγκλας, Λάντρι Φιλντς, Καρμέλο Αντονι, Αμάρε Στάνταμαϊρ, Τάισον Τσάντλερ
Από τον πάγκο: Μάικ Μπίμπι, Εμάν Σάμπερτ, Μπιλ Γουόκερ, Ρενάλντο Μπάλκμαν, Τζος Χάρελσον
Προπονητής: Μάικ Ντ'Αντονι
Περσινά αποτελέσματα
Κανονική περίοδος: 42-40 (6η θέση Ανατολής)
Πλέι-οφ: 1ος γύρος

Οι Νικς άλλαξαν στρατηγική και αντί να περιμένουν την κλάση των free agent του 2012, ξόδεψαν τώρα για να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους: άμυνα, ριμπάουντ και σκληράδα. Αυτά τα τρία στοιχεία τα βρήκαν στο πρόσωπο του Τσάντλερ στη φροντλάιν, ενώ ο ρούκι Σάμπερτ προσδίδει αθλητικότητα και ενθουσιασμό στα γκαρντ. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν διαθέτουν έναν αξιόπιστο σκόρερ από τον πάγκο που θα αναλαμβάνει με τον Καρμέλο εκτός παρκέ. Επίσης, άγνωστο παραμένει πώς ο Ντάγκλας θα αντεπεξέλθει ως βασικός πλέι-μέικερ μετά τη φυγή του Μπίλαπς. Μπορούν πρωτάθλημα; Ας περάσουν πρώτα από τον 1ο γύρο των πλέι-οφ.

Φιλαντέλφια 76ερς
Βασική 5άδα: Τζέιρου Χόλιντεϊ, Τζόντι Μικς, Αντρέ Ιγκουοντάλα, Ελτον Μπραντ, Σπένσερ Χόους
Από τον πάγκο: Λιούις Γουίλιαμς, Ιβάν Τέρνερ, Αντρές Νοτσιόνι, Θέιντιους Γιανγκ, Νίκολα Βούτσεβιτς
Προπονητής: Νταγκ Κόλινς
Περσινά αποτελέσματα
Κανονική περιόδος: 41-41 (7η θέση Ανατολής)
Πλέι-οφ: 1ος γύρος

Οι Σίξερς κράτησαν τα βασικά εργαλεία τους και πρόσθεσαν ορισμένους ρολίστες, οπότε τα πράγματα γι' αυτούς δεν άλλαξαν πολύ. Εχουν ένα αρκετά αξιόλογο σύνολο που θα μπει στα πλέι-οφ αλλά δεν θα πάει μακριά. Ο Ιγκουοντάλα με το πολυδιάστατο παιχνίδι του θα ήταν ο ιδανικός Ρόμπιν για τον Μπάτμαν κάποιας άλλης ομάδας, αλλά η Φιλαδέλφεια τον χρειάζεται για πρώτο βιολί και εκεί δεν τα καταφέρνει πολύ καλά.

Νιου Τζέρσεϊ Νετς
Βασική 5άδα: Ντέρον Γουίλιαμς, Αντονι

Keywords
Αναζητήσεις
μπειμπι γουοκερ
Τυχαία Θέματα