Πολιτική Κρίση: Ολες οι εξελίξεις (1/11)

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο πολιτικό τοπίο της χώρας, όπως τις καταγράφει το News247.

Καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις. Εκτακτο υπουργικό συμβούλιο. Ανεξαρτητη η Μιλένα Αποστολάκη. Διάψευση Κατσέλη για στήριξη στην κυβέρνηση. Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός. Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Παρακολουθήστε ζωντανά από τη νέα πλατφόρμα live

blogging του News247 όλες όσα συμβαίνουν καθώς και όσα έχουν προηγηθεί

Πληροφορίες για παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Θεωρεί λάθος την προσφυγή σε δημοψήφισμα και σύμφωνα με κύκλους του, θεωρεί ως μόνη λύση τις πρόωρες εκλογές.

Τη Δευτέρα ένας άλλος πρώην πρωθυπουργός, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, είχε ευχηθεί να πέσει η κυβέρνηση, πριν φτάσουμε στο δημοψήφισμα.

21:04 Ακόμα ένα χτύπημα στην κυβέρνηση. Αψυχολόγητη χαρακτηρίζει σε επιστολή της την εξαγγελία του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χαρά Κεφαλίδου.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή, επιμένει στις δηλώσεις της περί ψήφου κατά συνείδηση, σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός επιμείνει για δημοψήφισμα.

Η κα Καϊλή φιλοξενούμενη σε τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων τόνισε ότι πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με πρωθυπουργό, πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Πάντως, παρά τις επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου δεν ξεκαθάρισε αν θα καταψηφίσει την Παρασκευή.

"Θα πράξω κατά συνείδηση και θα αναλάβω τις ευθύνες μου" ήταν η απάντησή της.

20:43 "Οι εκλογές και το δημοψήφισμα δεν θα λύσουν τα φρένα προς το γκρεμό" αναφέρει σε άρθρο του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης. Ζήτησε από Σαμαρά και Παπανδρέου να τα βρούνε.

20:25 Οργή Σαρκοζί για την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, "χθες το βράδυ ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε δημοψήφισμα. Αυτή η πρωτοβουλία εξέπληξε τους πάντες. Το να δίνεις φωνή στο λαό είναι θεμιτό. Αλλά η αλληλεγγύη δεν είναι δυνατή αν δεν υπάρχει απόλυτη συμφωνία για τα μέτρα. Γι' αυτό καλέσαμε τον Έλληνα πρωθυπουργό να μας εξηγήσει τι συμβαίνει".

Ο κ. Σαρκοζί φέρεται να έμαθε τα περί δημοψηφίσματος, από την... τηλεόραση.

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται το πιο κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο των τελευταίων ετών. Όλοι αναμένουν την εισήγηση του πρωθυπουργού.

20:11 "Δεν έστειλα καμία επιστολή σε κανέναν" δήλωσε χαρακτηριστικά η Λούκα Κατσέλη, ερωτηθείς από τον Νίκο Χατζηνικολάου, μέσω γραπτού μηνύματος.

Παραμένει στους 152 η κοινοβουλευτική δύναμη της κυβέρνησης, αφού οι πληροφορίες περί δήλωσης στήριξης από την Λούκα Κατσέλη δεν επιβεβαιώθηκαν. Το θρίλερ συνεχίζεται.
20:00 Το γραφείο της πρώην υπουργού Λ. Κατσέλη, δεν επιβεβαίωσε την είδηση περί στήριξης της κυβέρνησης. Επομένως η κυβέρνηση παραμένει στους 152. "Δεν υπάρχει επιστολή στήριξης" δήλωσαν συνεργάτες της κα Κατσέλη.

Δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το υπουργικό συμβούλιο, που είχε προγραμματιστεί για τις 18:00. Όλοι περιμένουν πλέον την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, ο οποίος βάζει αυτή τη στιγμή τις τελευταίες πινελιές στην ομιλία

Keywords
Τυχαία Θέματα