Πανάκας: Προέχει η ανάγκη να μείνουν ζωντανά τα σωματεία

Τους λόγους για τους οποίους η ΚΑΕ ΠΑΟΚ αποφάσισε να καταθέσει αίτημα αναβολής του πρωταθλήματος της Α1 εξήγησε το μέλος του δ. σ. της ΚΑΕ, Κώστας Πανάκας. Ο διοικητικός παράγοντας του Δικεφάλου μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107,4 και τάχθηκε υπέρ της ισχυροποίησης της κίνησης των επτά, καταδικάζοντας τις τακτικές που ακολούθησαν Παναθηναϊκός

και Ολυμπιακός.

"Προέχει η ανάγκη να μείνουν ζωντανά τα σωματεία. Από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η κρίση τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Ολα τα σωματεία έχουν πιάσει πάτο. Οταν η NOVA διαθέτει για το ποδόσφαιρο 45 εκ. ευρώ και στο μπάσκετ δεν κάνει καν πρόταση, καταλαβαίνετε. Οι παράγοντες ασχολούνται για τη χαζομάρα τους κι την αγάπη τους για το άθλημα. Δεν υπάρχει προβολή, άρα υπάρχει μιζέρια. Στο μπάσκετ τα νούμερα είναι πάρα πολύ χαμηλά", είπε και αναφέρθηκε στις ουσιαστικές αιτίες του αιτήματος αναβολής:

"Είναι πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός κινούνται από μόνοι τους, έχουν σπάσει την κεντρική διαχείριση, έχουν υπογράψει μόνοι τους συμφωνίες τηλεοπτικές, έχουν υπογράψει συμφωνία με τον ΟΠΑΠ και αφού τα έχουν κάνει όλα μόνοι τους, ας παίζουν και μόνοι τους δέκα φορές το χρόνο. Η Καβάλα και ο Κολοσσός που δεν ψήφισαν την αναβολή φαίνεται ότι έχουν λεφτά και δεν τους ενδιαφέρει. Οι άλλοι επτά που δε θέλουν τα ψίχουλα που τους δίνει η ΕΡΤ, η οποία μοίρασε απλόχερα χρήματα στο ποδόσφαιρο, ενώ στο μπάσκετ έχει καβούρια στις τσέπες, θα δουν αυτοί οι επτά πως θα πορευτούν", είπε και συμπλήρωσε σχετικά:

"Είπαν ότι θα πάνε να παίξουνε στην Αδριατική Λίγκα. Ας πάνε να παίξουν εκεί. Δε μπορούν αυτοί να παίρνουν πάνω από εκατομμύριο, γιατί έτσι ανοίγει η ψαλίδα. Δε νομίζω ότι η εμπορικότητα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού είναι τόσο μεγάλη από τις ομάδες της πόλης μας. Σε ότι αφορά τον ΟΠΑΠ από τη στιγμή που υπάρχει ο κρατικός παρεμβατισμός του ΟΠΑΠ πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή στο πως διανέμονται τα κονδύλια. Υπάρχουν κάποιες ομάδες με πολύ κόσμο και ιστορία και να υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια. Αν πήγαιναν σε μία ιδιωτική εταιρεία στοιχημάτων θα ήταν διαφορετικά. Να πάρει κάτι παραπάνω ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός αλλά όχι το δεκαπλάσιο από τον ΠΑΟΚ και τον Αρη. Και η συμφωνία να μην είναι πίσω από τις κουΐντες".

Ρωτήθηκε για το αν η πίεση των καταστάσεων αναγκάσει κάποια στιγμή τόσο τον ΠΑΟΚ όσο και τον Αρη να κινηθούν μόνοι τους. "Θεωρητικό είναι αυτό. Πρακτικά, ξέρω ότι και οι δύο ομάδες σεβάστηκαν την απόφαση για ομαδικές κινήσεις και κεντρική διαχείριση και δεν έκαναν το παραμικρό. Τουλάχιστον εμείς στον ΠΑΟΚ δεν το κυνηγάμε. Η προηγούμενη διοίκηση του κ. Κανώτα είχε δώσει το λόγο της ότι θα είναι στην κεντρική διαχείριση και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Οι άλλοι άλλα έλεγαν και άλλα έκαναν. Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό είναι κεκλεισμένων των θυρών. Ποιος θα το δείξει αυτό το ματς; Αποψη μου είναι λοιπόν ότι ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να τους πουλήσει τους επτά. Γιατί έχουν κάνει ένα μπλοκ εναντίον των υπολοίπων και ο ΠΑΟΚ και ο Αρης δεν πρέπε

Keywords
Τυχαία Θέματα