Οι αφανείς ήρωες του ΝΒΑ

Είναι απόλυτα λογικό ο κόσμος να διψά να διαβάσει για τους σούπερ σταρ, για τους παίκτες-βαρόμετρα και αυτούς που παίρνουν στις πλάτες τους μία ομάδα. Είναι απόλυτα λογικό οι δημοσιογράφοι να ικανοποιούν αυτή του την ανάγκη. Από την άλλη μεριά όμως δεν μπορούμε να υποβαθμίζουμε τους αφανείς ήρωες και αυτούς που δουλεύουν για να κάνουν περισσότερο εύκολη τη ζωή των σταρ. Το sport.gr μοιράζει όσκαρ
Β’ Ανδρικού Ρόλου στους παίκτες-γρανάζια, των ομάδων που παίζουν στα πλέι οφ του ΝΒΑ. Μάικ Κόνλεϊ (Μέμφις Γκρίζλις)
Τα βλέμματα έπεφταν πάνω στους Μαρκ Γκασόλ και Ζακ Ράντολφ, αλλά οι αρκούδες έχουν κερδίσει πολλές φορές πολύτιμες ανάσες από τους πόντους του Κόνλεϊ. Ενός παίκτη εξαιρετικού επιθετικά, καθώς εκτός του ότι σκοράρει, είναι εξαιρετικός πασέρ. Οι αριθμοί στη συγκεκριμένη –τουλάχιστον- περίπτωση δείχνουν την αλήθεια. Ο αμερικανός έχει 15 πόντους και 6,4 ασίστ μέσο όρο. Όχι και άσχημα…Γιοακίμ Νόα (Σικάγο Μπουλς)
Παίκτης εργαλείο. Δεν ξέρει πολύ μπάσκετ, αλλά είναι εξαιρετικός αμυντικός, σπουδαίος ριμπάουντερ και ένας από τους πιο σκληρούς παίκτες των Μπουλς. Οι ταύροι στηρίζουν πολλά πάνω του, αν και απέναντι στο Μαϊάμι οι υπηρεσίες του δεν αποδείχτηκαν αρκετές για να αποτραπεί η ισοφάριση της σειράς. Ισως επειδή αυτή τη φορά δεν τράβηξαν οι σούπερ σταρ των ταύρων. Ενας παίκτης με 10 ριμπάουντ και 9,8 πόντους ανά αγώνα δεν μπορεί πάντως σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί περιττός…Τζέημς Χάρντεν (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ)
Βλέπει το καλάθι σαν βαρέλι και δεν θεωρείται άδικα ο καλύτερος σουτέρ των Οκλαχόμα. Ηταν μάλιστα ο καλύτερος παίκτης της στον δεύτερο ημιτελικό με τους Ντάλας Μάβερικς, όπου είχε 23 πόντους και 7 ριμπάουντ, οδηγώντας την σε νίκη με 106-100. Οι αριθμοί του είναι άκρως ικανοποιητικοί (13,1 πόντοι, 5 ριμπάουντ και 3,7 ασίστ) και μαζί με τους Ντουάντ και Ουέστρμπρουκ προκαλούν για την ώρα πονοκεφάλους στην παρέα του Ντιρκ Νοβίτζκι.Χοσέ Μπαρέα (Ντάλας Μάβερικς)
Είναι διάολος ο Πορτορικανός. Ενας πολύ γρήγορος γκαρντ, που μπορεί να τρυπήσει χάρη στην ταχύτητα και την ευελιξία του μία αντίπαλη άμυνα και να της προκαλέσει αναστάτωση. Ο διεθνής άσος έχει 9,1 πόντους και 3,5 ασίστ μέσο όρο και ειδικά στα τελευταία τρία παιχνίδια είναι παίκτης-καταλύτης για την ομάδα του.Λούολ Ντενγκ (Σικάγο Μπουλς)
Ο καλύτερος μη σούπερ σταρ! Τη στιγμή που όλοι μιλούν –δικαιολογημένα- για τον Ντέρικ Ρόουζ, ο ίδιος φροντίζει να θυμίζει σε άπαντες ότι οι Σικάγο διαθέτουν στο δυναμικό τους και άλλες αξιόλογες μονάδες, που κάνουν τη διαφορά. Ο άγγλος φόργουορντ σημειώνει 16,8 πόντους και μαζεύει 6,4 ριμπάουντ ανά αγώνα και είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους παίκτες των Μπουλς.
Keywords
Τυχαία Θέματα