Οι 4+1 πράσινοι πρωτάρηδες στο ντέρμπι αιωνίων

Οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν βάλει το λιθαράκι τους, ούτως ώστε ο Παναθηναϊκός να πάει ως πρωτοπόρος στο ντέρμπι των αιωνίων στο Καραϊσκάκη απέναντι στον Ολυμπιακό. Ωστόσο, θα είναι η πρώτη τους φορά που θα συμμετάσχουν στην... μητέρα των μαχών. Ο λόγος για τους Στέφανο Καπίνο, Ζοσέ Κάρλος Ζεκά, Οβούσου Κουίνσι, Βίκτορ Βιτόλο και Χάρη Μαυρία, που θα κληθούν να πάρουν το βάπτισμα του πυρός σε ντέρμπι αιωνίων το

βράδυ του Σαββάτου και μάλιστα στο... άντρο του αντιπάλου.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΠΙΝΟ: Εδώ και λίγους μήνες ζει ένα όνειρο! Από... σπόντα (τραυματίστηκε ο Κοτσόλης και αποβλήθηκε ο Καρνέζης στο 3ο λεπτό του αγώνα με τον Ατρόμητο) βρέθηκε στην ενδεκάδα των πρασίνων και καθιερώθηκε σε αυτήν, δείχνοντας τεράστια αυτοπεποίθηση, τσαγανό και ωριμότητα για την ηλικία του. Ο 17χρονος τερματοφύλακας, που προσφάτως χρίστηκε και διεθνής με την Ανδρών, κόντρα στη Ρουμανία, θα παίξει για πρώτη φορά σε ντέρμπι αιωνίων, έχοντας, όμως πάρει κάποιες εμπειρίες στα ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ και του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ.

ΖΟΖΕ ΚΑΡΛΟΣ ΖΕΚΑ: Η "αποκάλυψη" του φετινού Παναθηναϊκού που φέρει τη σφραγίδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Οταν ο 23χρονος Πορτογάλος μέσος ήρθε το καλοκαίρι στην Παιανία, όσοι τον είδαν δεν πίστευαν ότι αυτός ο... λιτοδίαιτος και... στεγνός παίκτης θα μπορούσε να πετύχει στο Τριφύλλι. Κι όμως, ο συμπατριώτης του προπονητής κάτι ήξερε και πέτυχε διάνα με την επιλογή του. Ο Ζεκά αποδεικνύεται λαβράκι, κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο, τρέχει ασταμάτητα, είναι πολύ καλός στα κλεψίματα, συνδυάζεται άψογα με τους μεσοεπιθετικούς των πρασίνων και μοναδική του παραφωνία είναι ότι δείχνει... τσακωμένος με το γκολ. Και αυτός θα παίξει για πρώτη φορά σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

ΟΒΟΥΣΟΥ ΚΟΥΙΝΣΙ: Το... ζαρκάδι της Παιανίας! Ο διεθνής Γκανέζος μεσοεπιθετικός αποτελεί την μεγάλη δύναμη του Παναθηναϊκού στα "φτερά" της επίθεσης, όπου μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία, τόσο δεξιά, όσο και αριστερά. Μεγάλο του προσόν η ταχύτητα και η ντρίπλα, ενώ αν φύγει σε ανοιχτό γήπεδο... άντε πιάστε τον! Εχει χαρακτηριστεί περισσότερο ως παίκτης... αλάνας και ότι δεν μπαίνει σε... καλούπια, όμως στον Παναθηναϊκό την δουλειά που θέλει από εκείνον ο Φερέιρα την κάνει και την κάνει πολύ καλά. Μπορεί να είναι πρωτάρης σε ντέρμπι αιωνίων, όμως θα αποτελέσει ένα από τα μεγάλα όπλα του Τριφυλλιού για να φύγει με τη νίκη από το Καραϊσκάκη.

ΧΑΡΗΣ ΜΑΥΡΙΑΣ: Στους "ρούκις" των ντέρμπι αιωνίων συγκαταλέγεται και ο Χάρης Μαυρίας. Ο Φερέιρα του έχει δώσει ευκαιρίες, βάζοντάς τον σε αρκετά παιχνίδια ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά. Ο 17χρονος μεσοεπιθετικός που είχε κάνει ντεμπούτο στο Champions League ένα χρόνο νωρίτερα απέναντι στην Μπαρτσελόνα, θα έχει την ευκαιρία, αν τον εμπιστευτεί για κάποιο διάστημα ο Πορτογάλος τεχνικός προς το τέλος της αναμέτρησης να αγωνιστεί για πρώτη φορά και εκείνος σε ντέρμπι αιωνίων.

ΒΙΚΤΟΡ ΒΙΤΟΛΟ: Ο Ισπανός μεσοαμυντικός έχει παραστάσεις από παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος και έχει αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό με τ

Keywords
Τυχαία Θέματα