Ο Πάντελιτς πήρε τη σκυτάλη και οδηγεί τον Ολυμπιακό

Το δίδυμο Τζιμπούρ-Μιραλάς έσπασε τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, αλλά ο Πάντελιτς πήρε την σκυτάλη και αποδεικνύεται ανάλογα αξιόπιστος. Με το σπάνιο επίτευγμα των τεσσάρων γκολ στην Κέρκυρα, ο σέρβος οδήγησε τον Ολυμπιακό στην τρίτη διαδοχική νίκη και στο Λιμάνι, που επικρατεί ικανοποίηση, ο στόχος είναι τρεις νίκες (με Λιβαδειά

εκτός και με ΠΑΣ, Ατρόμητο εντός) για να κλείσει η χρονιά με τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας (οι εξ' αναβολής αγώνες του Παναθηναϊκού είναι προγραμματισμένοι το 2012).

Η άνετη και χωρίς άγχος επικράτηση στο νησί των Φαιάκων ήταν το καλύτερο γιατρικό για να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός τις εννιά σημαντικές απουσίες και την γλυκόπικρη γεύση του Champions League. Ο Βαλβέρδε ανακάτεψε την τράπουλα, βρήκε λύσεις από το μεγάλο ρόστερ του και συνθέτοντας μία πειραματική 11άδα την έκανε να δουλέψει ορθολογικά.

Η βραδιά φυσικά ανήκει στον Πάντελιτς. Αγαπημένος παίκτης του Βαλβέρδε δεν είναι, αλλά όποτε καλείται δίνει λύσεις και με τα τέσσερα γκολ έστρεψε δικαίως τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. Δεκατέσσερα χρόνια άλλωστε χρειάστηκαν για να ξανασκοράρει παίκτης του Ολυμπιακού τόσα γκολ (το είχε πετύχε ο Αλέκος Αλεξανδρής το 1996-97 σε ένα 5-3 στη Ξάνθη).

Με εφτά συμμετοχές (μόλις οι τρεις βασικός) ο σέρβος επιθετικός βρήκε δίχτυα τρίτο συνεχόμενο ματς, έφτασε τα οκτώ στο πρωτάθλημα και αφού ξεπέρασε τον Μιραλάς (έχει 6 γκολ σε 1.002 λεπτά συμμετοχής ), έπιασε τον Τζιμπούρ έχοντας λιγότερα από τα μισά λεπτά συμμετοχής (403 λεπτά έναντι 917 του αλγερινού). Αν και αργός, εκτελεί γρήγορα και εύστοχα, στοιχεία που μέσα στην περιοχή τον μετατρέπουν σε κίνδυνο-θάνατο.

Τα γκολ του Πάντελιτς ήρθαν την κατάλληλη στιγμή για την ομάδα του Βαλβέρδε. Οταν δηλαδή ακριβώς χρειάστηκε να λείψει είτε ο Μιραλάς (τιμωρημένος με Παναιτωλικό), είτε ο Τζιμπούρ (τραυματίας με Δόξα και Κέρκυρα). Και στα τρία ματς ο Πάντελιτς άνοιξε το σκορ και το δρόμο για τη νίκη. Μάλιστα και το πρώτο του γκολ είχε αξία, αφού είχε ισοφαρίσει τη Ξάνθη στο 87', σημαίνοντας την αντεπίθεση για την ανατροπή.

Ανεβάζει τις μετοχές του ο Μέγερι
Συμπρωταγωνιστής στην Κέρκυρα ήταν ο Μπάλας Μέγερι. Ο ούγγρος τερματοφύλακας δεν φαίνεται διατεθειμένος να πετάξει την ευκαιρία, που του έχει παρουσιαστεί στα 22 του μόλις χρόνια και με τις δύο εξαιρετικές του επεμβάσεις ανέβασε κι άλλο τις μετοχές του στο Ρέντη. Η απειρία του είναι μειονέκτημα, αλλά το ταλέντο και η θέληση του να διακριθεί πλεονεκτήματα.

Με τέτοιες εμφανίσει θα προβληματίσει ακόμα περισσότερο διοικούντες και Βαλβέρδε για τον αντικαταστάτη του Φράνκο Κοστάντσο (είτε τον Ιανουάριο, είτε το καλοκαίρι). Σ' ένα ματς πάντως, που τελείωσε 4-0 και έγινε γρήγορα εύκολο, μπορούμε να βρούμε εύκολα διακριθέντες, αλλά αξίζει να επισημανθεί η ακόμα μία καλή εμφάνιση του Μανιάτη, που αποδεικνύεται σε λίρα εκατό, αλλά και η επιτέλους καλή εικόνα του Φετφατζίδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα