Ο Παναθηναϊκός παίζοντας εντυπωσιακό ποδόσφαιρο νίκησαν 4-0 τον Εργοτέλη

Σε... πάρτι με 20.000 καλεσμένους και τον Εργοτέλη σε ρόλο... κομπάρσου, μετέτρεψε ο Παναθηναϊκός το παιχνίδι με τον Εργοτέλη, του οποίου επικράτησε με 4-0 προσφέροντας πλούσιο θέαμα στον κόσμο του, που έπραξε αναλόγως στην κερκίδα δημιουργώντας εκπληκτική ατμόσφαιρα. Με πρώτα βιολιά τους Λέτο (2 γκολ), Κουίνσι (2 ασίστ), Κατσουράνη και Ζεκά,

τον Μπουμσόνγκ να ανοίγει από νωρίς το σκορ με παλικαρίσιο γκολ και τον Καραγκούνη να έχει δοκάρι, οι πράσινοι συνέχισαν τις εντυπωσιακές τους εμφανίσεις τον τελευταίο καιρό και οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος, έχοντας συγκάτοικο τον Ατρόμητο.


Χωρίς εκπλήξεις παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, άλλωστε τα... κουκιά ήταν μετρημένα μετά τις πολλές απουσίες που αντιμετώπιζε ο Πορτογάλος τεχνικός. Ετσι, σε σχέση με τον αγώνα με την Skoda Ξάνθη, οι πράσινοι είχαν δύο νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, τον Μαρίνο στη θέση του τραυματία Βύντρα και τον Κατσουράνη σε εκείνη του τιμωρημένου Βιτόλο. Δίδυμο στην επίθεση για δεύτερο σερί παιχνίδι δύο μη καθαρόαιμοι φορ, οι Κλέιτον και Λέτο.

Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς στο σκορ, χάρη στο πείσμα του Μπουμσόνγκ. Ο Γάλλος αμυντικός με κεφαλιά δυναμίτη στο 7ο λεπτό, από κόρνερ του Λέτο έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά δεν παράτησε τη φάση και με νέα κεφαλιά νίκησε ξανά τον Πίρσον και τους αμυντικούς του Εργοτέλη στέλνοντας την στρογγυλή θεά στο πλεχτό και τους 20.000 οπαδούς του Τριφυλλιού στα ουράνια!

Ο Εργοτέλης μετά το γρήγορο 1-0 αναγκάστηκε να βγει νωρίς-νωρίς από το... καβούκι του και προσπάθησε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση, απειλώντας σε κάποιες περιπτώσεις με τους Λεάλ και Σασιασβίλι, δίχως ωστόσο να ανησυχήσει ιδιαίτρα τον Καπίνο.

Οι πράσινοι ανέβασαν και πάλι... στροφές στην μηχανή τους και στο 25', ύστερα από πανέμορφο συνδυασμό των Κλέιτον, Κουίνσι, ο Γκανέζος έβγαλε τη σέντρα πάρε-βάλε στον Λέτο, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Πίρσον, σημειώνοντας το 6ο του φετινό τέρμα στο πρωτάθλημα και γράφοντας το 2-0 για τον Παναθηναϊκό.

Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Μπουμσόνγκ θα αντικατασταθεί από τον Καντέ, εξαιτίας ενοχλήσεων στους κοιλιακούς και προκειμένου να μην πάθει μεγαλύτερη ζημιά ενόψει Τούμπας. Οι πράσινοι δεν έριξαν τους ρυθμούς τους και πέτυχαν και τρίτο γκολ στο 32', ύστερα από σέντρα του Μαρίνου και κεφαλιά-πάσα του Κουίνσι στον Κατσουράνη, που αν και πεσμένος με πλασέ έκανε το 3-0 μέσα σε αποθέωση.

Στο 37' ο διαιτητής Μήτσιος δείχνοντας υπέρμετρο ζήλο διέκοψε το ματς και ζήτησε να κατέβει ένα πανό που αναφερόταν στους πολιτικούς και το οποίο είχαν αναρτήσει οι οπαδοί των πρασίνων. Το παιχνίδι διακόπηκε για 7 λεπτά, αφού οι οπαδοί παρά τις προτροπές από τα μεγάφωνα δεν το κατέβαζαν. Τελικά, ο ρέφερι... λογικεύτηκε και συνέχισε το παιχνίδι, με τον Καραγεωργίου να κάνει άρον-άρον δύο αλλαγές για να αλλάξει την κακή εικόνα του Εργοτέλη και το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με ακόμη μία καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό με τον Λέτο,

Keywords
Τυχαία Θέματα