Ο Ντουέιν, ο Ντουράντ και τα Σπιρούνια

Μέχρι στιγμής, οι προβλέψεις έχουν πέσει μέσα. Οι Μαϊάμι Χιτ και οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ είναι ασταμάτητοι στο ξεκίνημα της σεζόν του NBA, δικαιολογώντας την ταμπέλα του φαβορί για την κατάκτηση της κορυφής σε Ανατολή και Δύση αντίστοιχα.

Για το Μαϊάμι δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Οι Big Three όχι μόνο έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη χημεία στο παιχνίδι μεταξύ τους, αλλά φαίνεται και ότι κατέληξαν σε μια (δοκιμασμένη) φόρμουλα για να "κλείνουν" τα παιχνίδια:

Δώστε την μπάλα στον D-Wade στα τελευταία

δευτερόλεπτα, όπως και να 'χει.

Οταν ο κόουτς Ερικ Σπόλστρα είπε στον Γουέιντ να πάρει το νικητήριο σουτ κόντρα στους Μπόμπκατς, εκείνος κοντοστάθηκε πιστεύοντας ότι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ήταν πιο ζεστός. Αλλά το ξανασκέφτηκε, δεν είπε τίποτα, βγήκε στο παρκέ και έβαλε το καλάθι σαν να ήταν το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο.

"Οταν έμαθα γα την απόφαση σοκαρίστηκα, γιατί αυτός ο τύπος

"Εγώ δεν ήμουν στη ροή. Ημουν έτοιμος να πω να αφήσουμε τον ΛεΜπρόν να πάρει την τελευταία επίθεση. Μετά είπα, 'ξέρετε κάτι, θα το κάνω'".

Ο Γουέιντ πήρε την μπάλα, έκανε το ντράιβ από τα αριστερά, σηκώθηκε από τα τρία μέτρα πάνω από τα χέρια του Τζέραλντ Χέντερσον και... Μπίνγκο! Ταμπλό και μέσα για το τελικό 96-95, με τους Χιτ να βελτιώνουν το ρεκόρ τους στο 3-0.

Ωριμος κι ωραίος
Στο 3-0 είναι πλέον και η Οκλαχόμα Σίτι, χάρη στον άνθρωπο που βάζει την πιο ισχυρή υποψηφιότητα για το φετινό βραβείο του MVP: Τον Κέβιν Ντουράντ.

Ο Ντουράντ ξεκίνησε τη βραδιά κόντρα στους Μέμφις Γκρίζλις με 1/7 σουτ εντός παιδιάς. Ομως δεν πτοήθηκε και συνέχισε να σουτάρει, γνωρίζοντας καλά ότι η ομάδα του ζει και πεθαίνει με εκείνον.

Το αποτέλεσμα; Εβαλε εννιά καλάθια στις επόμενες 10 προσπάθειες, συν τις ελεύθερες βολές που τέλειωσαν την ιστορία του ματς, ένα δευτερόλεπτο πριν από τη λήξη.

"Νομίζω ότι ωριμάζω σαν παίκτης", δήλωσε ο Ντουράντ. "Πέρυσι, αν έκανα κακή αρχή σε κάποιο ματς, θα το άφηνα να με επηρεάσει. Αλλά προσπαθώ να κρατάω τη συγκέντρωσή μου και να πιστεύω στον εαυτό μου. Ξέρω ότι έχω δουλέψει σκληρά".

Γερόλυκοι με κοφτερά δόντια
Στο Σαν Αντόνιο, οι Σπερς έδειξαν στους Κλίπερς ότι έχουν πολύ δρόμο να διανύσουν πριν φτάσουν στο σημείο να αναφέρονται στην ίδια πρόταση με τους διεκδικητές της Δύσης.

Και τα κατάφεραν, με όπλο αυτό που λίγες ομάδες στη λίγκα ξέρουν να κάνουν τόσο καλά όσο εκείνοι: παίζοντας ομαδική άμυνα.

Με ένα επί μέρους σκορ 57-36 στο δεύτερο ημίχρονο υπέρ τους, οι Σπερς πήραν εύκολα την 17η συνεχόμενη εντός έδρας νίκη τους επί της ομάδας του Λ.Α.

"Η άμυνά μας στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σπουδαία", παρατήρησε ο Μάνου Τζινόμπιλι. "Δεν μπορούσαν να κάνουν λόμπες και πέτυχαν κάτω από 40 πόντους. Ημασταν αρκετά καλοί στην άμυνα. Σπρώχναμε την μπάλα και όλοι σκοράραμε".

Defence! Defence!
Οταν και ο Καρμέλο Αντονι και ο Αμάρε Στάνταμαϊρ μένουν κάτω από τους 13 και 16 πόντους αντίστοιχα, αυτό ποτέ δεν είναι καλό σημάδι για τους Νικς.

Υπεύθυνοι γι' αυτό, οι Γουόριορς του

Keywords
Τυχαία Θέματα