ΝΒΑ: Νέο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις

Ούτε και τα ξημερώματα της Παρασκευής (21/10) βρέθηκε μια συμβιβαστική λύση ανάμεσα στο συνδικάτο των παικτών και τους ιδιοκτήτες του ΝΒΑ κι έτσι η πρεμιέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ στις ΗΠΑ πηγαίνει ακόμα πιο πίσω.

"Διαπιστώσαμε πως οι ιδιοκτήτες δεν είχαν πρόθεση να διαπραγματευτούν πέρα από κάποια σημεία. Υπάρχουν κάποιες διαφορές που φαίνεται πως όσες φορές κι αν συναντηθούμε, δεν πρόκειται να λυθούν", δήλωσε

εμφανώς απογοητευμένος καθώς αποχωρούσε από τη συνάντηση ο πρόεδρος της ένωσης παικτών, Ντέρεκ Φίσερ.

"Κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να βρούμε μία λύση. Όχι απαραίτητα μία με την οποία θα ήταν όλοι κερδισμένοι, γιατί δεν θα αποτελούσε νίκη ούτε για μας, ούτε γι’ αυτούς, αλλά θα μας επέτρεπε να επιστρέψουμε στα γήπεδα. Όμως φαίνεται πως δεν ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο η λίγκα και παρουσιάζει τα γεγονότα όπως θέλει. Δεν είναι τρόπος προσέγγισης αυτός και πρέπει να καταλάβουν πως κρίνεται η ζωή πολλών ανθρώπων, πέρα από εμάς των παικτών", συμπλήρωσε.

Όπως έγινε γνωστό από την ένωση παικτών, οι ιδιοκτήτες έθεσαν ως όρο για τη συνέχιση των συζητήσεων να αποδεχτούν οι παίκτες την ίση κατανομή των εσόδων (50-50). Ωστόσο η ένωση έχει καταστήσει σαφές πως δεν πρόκειται, από το 57% που εισέπραττε μέχρι πέρυσι, να πέσει κάτω από το 53%.

Keywords
Τυχαία Θέματα