"Ναι" Παπαδήμου σε γραπτές εγγυήσεις

Την πεποίθησή του ότι η νέα κυβέρνηση θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους της εξέφρασε ο Λ. Παπαδήμος μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον Ζοζέ Μπαρόζο.

Ο Λ. Παπαδήμος τόνισε πως η νέα κυβέρνηση θα παράσχει τις γραπτές δεσμεύσεις, ενώ δήλωσε πως θεωρεί απαραίτητη την

επιστολή από τους ηγέτες των κομμάτων όπως εκείνοι αποφασίσουν πως θα γίνει η βεβαίωση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, για την δέσμευση που απαιτούν οι ευρωπαϊκές αρχές από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, έναντι των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, ο κ. Παπαδήμος απάντησε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει τις έγγραφες εγγυήσεις, προσθέτοντας ότι οι ηγέτες των κομμάτων μέσω της ψήφου εμπιστοσύνης τιμούν την κυβέρνηση και τις μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις τους.

"Αν επιτύχουμε στους βασικούς μας στόχους, θα θέσουμε γερές βάσεις για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων από την επόμενη κυβέρνηση", είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως η παραμονή στο ευρώ αποτελεί μονόδρομο για την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό.

Τόνισε δε πως είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι η κοινή γνώμη στηρίζει τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας.

"Προγραμματίζουμε δράσεις στον τομέα των μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας", σημείωσε μεταξύ άλλων.

O Μπαρόζο δήλωσε από τη πλευρά του πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή και πως χρειάζεται πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα.

"Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε την Ελλάδα", τόνισε αλλά η Ελλάδα πρέπει να θέλει να βοηθήσει τον εαυτό της", είπε, σημειώνοντας πως χρειάζεται εθνική συναίνεση.

"Η 6η δόση για την Ελλάδα πρέπει να εκταμιευθεί το συντομότερο δυνατόν", υπογράμμισε.

Τόνισε δε πως "μέχρι τα τέλη του χρόνου θα πρέπει να έχουμε συμφωνήσει για το δεύτερο δανειακό πρόγραμμα προς την Ελλάδα".

"Ο κ. Παπαδήμος αναλαμβάνει έναν Ηράκλειο Αθλο, αλλά έχει τις ικανότητες να τα καταφέρει", κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα