"Μοναδικός στόχος η άνοδος"

Η ΑΕΚ δεν μπορεί παρά να έχει ως μοναδικό στόχο να επιστρέψει άμεσα στην Α1, τόνισε ο Φώτης Βασιλόπουλος, ο οποίος το Σάββατο (17/12) οδήγησε την Ενωση σε σπουδαίο διπλό στο Λαύριο.

Ο γκαρντ της ΑΕΚ μίλησε για την εμφάνισή του, αλλά και τους στόχους της ομάδας του στην ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ

Για την εμφάνισή του: "Μετά την περσινή χρονιά στο Παγκράτι ωρίμασα. Κόντρα στο Λαύριο έτυχε να βάλω 32 πόντους,

γιατί από την στιγμή που είδα ότι είμαι εύστοχος πήρα αρκετές προσπάθειες. Το θέμα είναι όμως ότι απολαμβάνω την εμπιστοσύνη του προπονητή μου ενώ όλα όσα έγιναν οφείλονται στην ομαδική δουλειά. Νομίζω ότι οι καλές εμφανίσεις είναι και θέμα ψυχολογίας. Επίσης άλλες φορές μπορεί να πετύχουν τους πόντους άλλοι παίκτες και εγώ απλά να πασάρω. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι έτυχε να είμαι εγώ".

Για το αν του αρέσει περισσότερο να σκοράρει ή να πασάρει: "Δεν θα πω ή το ένα ή το άλλο. Το πιο σημαντικό και το πιο ευχάριστο πάνω απ’ όλα είναι να κερδίζει η ομάδα. Αυτό μετράει γιατί και να βάλω 32 πόντους αν χάσουμε δεν θα έχει κανένα νόημα".

Για τον ρόλο του στην ομάδα: "Τρεις μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα είχα συμφωνήσει με μια άλλη ομάδα. Τελικά ήρθε η πρόταση της ΑΕΚ, την ζύγισα και παρά το γεγονός ότι δεν ήταν η πιο ευνοϊκή την δέχθηκα. Μου αρέσει να ρισκάρω και μου αρέσουν οι δύσκολοι στόχοι. Το θέμα είναι ότι έχουμε έμπειρους παίκτες που με τη παρουσία τους και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα παιδιά δημιουργήσαμε μια ομάδα που ευχαριστιέσαι να την βλέπεις γιατί παίζει καλό μπάσκετ. Προς το παρόν βέβαια δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Εμείς θέλουμε να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά μέχρι να πετύχουμε αυτό που θέλουμε".

Για τους στόχους τους: "Το ότι η ΑΕΚ βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία είναι πρωτόγνωρο για όλους. Για τι στόχο μπορούμε να μιλάμε για μια ομάδα που όλοι την ξέρουν ως την Βασίλισσα; Έτσι την γνωρίζουν. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο στόχο από την άνοδο στην Α1. Πρέπει Να έχουμε διάρκεια σαν ομάδα. Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον τρόπο που δουλεύουμε και να είμαστε δυνατοί στους δυο μήνες που έρχονται. Είναι το πιο κομβικό σημείο του πρωταθλήματος για εμάς. Πιστεύω πως θα τα πετύχουμε όλα αυτά γιατί είμαστε οικογένεια και έχουμε δέσει πολύ σαν ομάδα. Είναι ιδιαίτερες οι συνθήκες για την ΑΕΚ φέτος. Όσον αφορά το αγωνιστικό αν κοιτάξει κάποιος πως ξεκίνησε θα το πεις υπέρβαση. Η συνέπεια όμως των αθλητών και της διοίκησης άλλαξαν τα δεδομένα και αν συνεχίσουμε έτσι δεν νομίζω ότι θα είναι υπέρβαση".

Keywords
Τυχαία Θέματα