Μεταγραφές κορώνα - γράμματα

Αν μη τι άλλο το finish του Ολυμπιακού στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου, έκανε... θόρυβο (όχι τον συνηθισμένο, αλλά αποτελεί σημείο αναφοράς). Το ερώτημα είναι, αν αυτό το finish θα είναι και ουσιαστικό.

Ο Κόλιν Καζίμ Ρίτσαρντς είναι ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος μπορεί να προσφέρει. Κάτι σαν τον Τζιμπούρ... Ικανός, ουσιαστικός στο παιχνίδι του, έρχεται να καλύψει μια "στοιχειωμένη", μετά την αποχώρηση του Γκαλέτι, θέση. Δεν είναι σαν τον αργεντινό, αλλά... "αρκετός" να αφήσει τον Αμπντούν στον

πάγκο.

Η αναφορά στον Αλγερινό δεν ήταν τυχαία. Ο Καζίμ πέρα από τα αγωνιστικά του προσόντα, κουβαλάει και... την τρέλα του, την οποία αν μεταφέρει στα αποδυτήρια, μπορεί να τα τινάξει όλα στον αέρα, όπως έκανε κάποτε ο "τρομοκράτης" στην ΑΕΚ. Αρα το πρώτο στοίχημα που καλούνται να κερδίσουν στον Ολυμπιακό είναι να κάνουν τον... στρίγκλο - αρνάκι.

Το άλλο στοίχημα έχει να κάνει με τον Αλεξάνταρ Χλεμπ, αν και εφόσον αποφασίσουν να τον αποκτήσουν. Ο 31χρονος, ο οποίος αναδείχθηκε καλύτερος λευκορώσος ποδοσφαιριστής τις χρονιές 2002, 2003, 2005, 2006, 2007, 2008, έχει χάσει τη πολύ από τη λάμψη του, την οποία δεν μπόρεσε να ξανακερδίσει φορώντας τις φανέλες των Αρσεναλ και Μπαρτσελόνα. Αιτία στάθηκε το μπαράζ τραυματισμών που τον ταλαιπωρούσαν τα τελευταία χρόνια. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η παρουσία του θα είναι επιτυχημένη, γι’ αυτό το λόγο άλλωστε τον περνούν από κόσκινο. Η περίπτωσή του φέρνει στο μυαλό έναν παλιό ποδοσφαιριστή του... Παναθηναϊκού. Τον Λουτσιάν Σανμαρτεάν. Λίρα εκατό με γυάλινα πόδια.

Οπως και να έχει, ο Ερνέστο Βαλβέρδε καλείται να βάλει άμεσα στην αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας του, αρχικά έναν - δύο αν αποκτηθεί και ο Χλεμπ, παίκτες... κορώνα - γράμματα.

Δύο παίκτες που όλοι στο Λιμάνι ευελπιστούν να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό στις υποχρεώσεις του στο... Europa League και στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Γιατί στο πρωτάθλημα -είτε έκαναν αυτές τις μεταγραφές είτε όχι- δεν μπορούν να αλλάξουν ότι αυτό εξαρτάται από το τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός και όχι από πόσες και ποιες μεταγραφές θα κάνει ο Ολυμπιακός.

Keywords
Τυχαία Θέματα