Κωστένογλου: Προσοχή στο κέντρο και πίεση ψηλά

Το παιχνίδι με την Λοκομοτίβ μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας για την ΑΕΚ με τους κιτρινόμαυρους να αφοσιώνονται στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπου με νίκη επί του Τριφυλλιού θα αλλάξουν την μοίρα τους στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Νίκος Κωστένογλου χαρακτήρισε κλειδί για το ματς τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και ζήτησε από τους παίκτες του πίεση ψηλά. Η πρώτη δοκιμή για την ενδεκάδα με τους πράσινους.

Πριν την έναρξη της σημερινής (4/11) προπόνησης στα Σπάτα ο Νίκος Κωστένογλου μίλησε για λίγα λεπτά στους ποδοσφαιριστές

του, τόσο για την ήττα από τη Λοκομοτίβ, όσο και για το ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό.

"Είχαμε κάποια διαστήματα για τα οποία είμαι ευχαριστημένος. Ομως κάναμε πάλι ατομικά λάθη και τα πληρώσαμε. Θέλω να αφήσουμε πίσω την ήττα από τη Λοκομοτίβ, να την ξεχάσουμε. Το σημαντικό είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να μην τα επαναλαμβάνουμε. Αυτός είναι ο στόχος μας. Να το θυμάστε...", τους είπε αρχικά ο τεχνικός της ΑΕΚ και έριξε το σύνθημα ενόψει ντέρμπι:

"Τώρα έχουμε μπροστά μας το ματς με τον Παναθηναϊκό. Είναι ντέρμπι και το ξέρετε καλά όλοι σας. Έχουν ταχύτατους παίκτες και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη μεσαία γραμμή, γιατί βγάζουν πολλούς παίκτες στην επίθεση. Θέλω να τους πιέσουμε ψηλά, όπως κάναμε και με τον Αρη ώστε να μην τους δώσουμε τη δυνατότητα να κάνουν το παιχνίδι τους. Θέλω όλοι να είστε έτοιμοι".

Με Κάλα και 4-3-3 στο ντέρμπι
Ο προπονητής του Δικεφάλου είδε με ικανοποίηση τον Χουάν Κάλα να συμμετέχει κανονικά στο πρόγραμμα και να τίθεται έτσι στη διάθεσή του για την αναμέτρηση απέναντι στους πράσινους. Ολα δείχνουν μάλιστα ότι θα δώσει το παρών στην αρχική ενδεκάδα, στο πλάι του Τραϊανού Δέλλα, τουλάχιστον με βάση τα όσα έδειξε στην άσκηση τακτικής που πραγματοποίησε στα Σπάτα.

Ο Γιάννης Αραμπατζής, όπως και όλοι όσοι αγωνίστηκαν βασικοί στο παιχνίδι κόντρα στους Ρώσους, ακολούθησαν πιο χαλαρό πρόγραμμα, αλλά ο Ελληνας τερματοφύλακας θα είναι αυτός που θα υπερασπιστεί την εστία της ΑΕΚ στο ντέρμπι, όπως άλλωστε είπε και στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με την Λοκομοτίβ ο Κωστένογλου.

Από εκεί και πέρα στη σημερινή δοκιμή δεξί μπακ ήταν ο Κοντοές και αριστερό ο Καράμπελας. Σε διάταξη 4-3-3 ο Κωστένογλου έβαλε σήμερα στο κέντρο και μπροστά από την άμυνα σε ρόλο "κόφτη" τον Ρίκκα, ωστόσο είναι δεδομένο ότι εκεί θα παίξει ο Μάκος (ήταν στο γκρουπ της αποθεραπείας), λίγο πιο μπροστά από τον Ρίκκα έπαιξαν οι Καφές και Βάργκας οι οποίοι και θα είναι στο αρχικό σχήμα.

Αριστερό εξτρέμ έπαιξε ο Λεονάρντο και δεξί ο Μπερνς, με τον Μπέλεκ να δείχνει φαβορί γι' αυτή τη θέση και τον Σιαλμά επίσης να διεκδικεί φανέλα βασικού αν και αουτσάιντερ. Οσον αφορά την κορυφή της επίθεσης στη σημερινή δοκιμή επέτρεψε ο Λυμπερόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα