Κλίμα συγκίνησης στην κηδεία του αδικοχαμένου Μάρκο Σιμοντσέλι

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία για τον αδικοχαμένο Μάρκο Σιμοντσέλι το μεσημέρι της Πέμπτης (27/10), στην εκκλησία Σάντα Μαρίνα του Κοριάνο της Ιταλίας.

Στην εκκλησία έφτασαν πρώτα τα μέλη της οικογένειας του Σιμοντσέλι, ο πατέρας του Πολ, η μητέρα του Ροσέλα, η αδερφή του Μαρτίνα, όπως και η σύντροφός του Κέιτ, εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων συμπαράστασης.

Τα χειροκροτήματα έγιναν πολύ πιο δυνατά κατά τη είσοδο του φέρετρου με τη

σορό του Σιμοντσέλι, λίγο πριν από τις 15:00 τοπική ώρα, στα χέρια κοντινών του φίλων.

Τη λειτουργία τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας του Ρίμινι, Φρανσέσκο Λαμπιάσι, ο οποίος συγκίνησε τους πάντες με τα λόγια του: "Τη νύχτα πριν από την τελευταία κούρσα, είπες ότι ήθελες να κερδίσεις το γκραν πρι, επειδή πάνω στο βάθρο θα έβλεπες καλύτερα.

"Θρηνούμε για τις ώρες που δεν μπορούμε να σε βλέπουμε, αλλά μας δίνει χαρά και γαλήνη η ελπίδα ότι βρίσκεσαι στο πιο ψηλό βάθρο που υπάρχει. Αντίο Μάρκο".

Την κηδεία του Σιμοντσέλι τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο υπουργός αθλητισμού Ρόκο Κρίμι και η υπουργός νεότητας Τζιόρτζια Μελόνι, εκπροσωπώντας την ιταλική Πολιτεία.

Παρόντες ήταν και πολλοί άνθρωποι του MotoGP: οι συναθλητές του Χόρχε Λορένθο, Ράντι ντε Πουνιέ, Λόρις Καπιρόσι και Ματία Παζίνι, ο διακεκριμένος γιατρός του σπορ Κλαούντιο Κόστα και φυσικά ο καλός του φίλος Βαλεντίνο Ρόσι, ο οποίος ανέβηκε πάνω στην Honda της Gresini με το νούμερο 58 που οδηγούσε ο Σιμοντσέλι, για μια τελευταία, συμβολική γκαζιά στη μνήμη του.

Η έξοδος του φέρετρου από την εκκλησία με τελικό προορισμό το νεκροταφείο του Κοριάνο, έγινε υπό τους ήχους του τραγουδιού "Siamo solo noi" ["Είμαστε μόνο εμείς"] του ιταλού τραγουδιστή Βάσκο Ρόσι, το οποίο ήταν το αγαπημένο του Super Sic.

H σορός του Σιμοντσέλι είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Κοριάνο την προηγούμενη μέρα. Δεκάδες χιλιάδες ήταν οι άνθρωποι που βρέθηκαν στην πόλη για να του πουν το τελευταίο αντίο, αφήνοντας λουλούδια, φωτογραφίες και αφιερώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα