Καντέ: Να τελειώσουμε ένα ματς με 11!

Μαζί με τον Σωτήρη Νίνη και ο Σεντρίκ Καντέ έδωσε το παρών σε εκδήλωση κατά του ρατσισμού το μεσημέρι της Παρασκευής (21/10) στην Κηφισιά με τον αμυντικό με το Μάλι να τονίζει μεταξύ σοβαρού και αστείου πως στόχος του Παναθηναϊκού στον αγώνα με τον Εργοτέλη είναι να τελειώσει με 11 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, αφού στα προηγούμενα ματς με Ατρόμητο και Ξάνθη οι πράσινοι αγωνίστηκαν για μεγάλο διάστημα

με παίκτη λιγότερο!

-Σεντρίκ, ένα σχόλιο για την εκδήλωση;

"Είναι χρέος όλων μας να διδάξουμε τους ανθρώπους να συμβιώνουν με άλλους ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας, άλλης εθνικότητας και άλλου χρώματος. Η αποδοχή είναι το πιο σημαντικό πράγμα και πρέπει όλοι να τη μάθουν. Κατάγομαι από την Αφρική και έχω βιώσει ρατσιστικά φαινόμενα. Από την εμπειρία μου ξέρω ότι αυτά δεν μπορούν να εξαλειφθούν ολοκληρωτικά, όμως μπορούν να μειωθούν σημαντικά".

-Ποιος είναι ο στόχος σας στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη;

"Εύχομαι με τον Εργοτέλη να παίξουμε ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο. Με τον Ατρόμητο και τη Ξάνθη τελειώσαμε τα παιχνίδια δέκα εναντίον έντεκα. Επομένως, ο πρώτος στόχος μας για αύριο είναι να τελειώσουμε το ματς με έντεκα, χωρίς να δεχτούμε κόκκινη κάρτα. Αλλά νομίζω ότι είμαστε σε καλά στάνταρ απόδοσης. Δουλεύουμε πολύ καλά, δημιουργούμε ευκαιρίες και είμαστε αποτελεσματικοί. Κάτι που δεν είχαμε πέρυσι και αν θέλουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, πρέπει να το διατηρήσουμε".

-Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα επιστρέφετε στην έδρα σας. Έχετε ένα έξτρα κίνητρο να ικανοποιήσετε τον κόσμο σας;

"Ξέρουμε ότι οι οπαδοί μας περιμένουν νίκες και καλή απόδοση. Εμείς απαιτούμε το ίδιο από τους εαυτούς μας. Όλοι, ποδοσφαιριστές, διοίκηση, οπαδοί, έχουμε τους ίδιους στόχους. Είναι καλύτερα για εμάς όταν παίζουμε στην έδρα μας, νιώθουμε πιο άνετα, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να αποδείξουμε ότι διαθέτουμε καλή ομάδα".

Keywords
Τυχαία Θέματα