Ηττα για Αρη με... αναποδιές

Ο Αρης έκανε την προσπάθειά του, αλλά δεν τα κατάφερε στην Ουκρανία. Η Ντόνετσκ που είχε τον έλεγχο του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκεια επικράτησε με 81-74 και η ελληνική ομάδα γνώρισε τη δεύτερη ήττα της σε ισάριθμους αγώνες στο Top16 του Eurocup.

Αγωνίστηκε εξάλλου χωρίς τον Ντομινίκ Τζέιμς που εγκατέλειψε την ομάδα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Χρήστος Ταπούτος λόγω τραυματισμού χρησιμοποιήθηκε μόλις 07:48, ενώ ο Δημήτρης Τσαλδάρης αποχώρησε στο δεύτερο δεκάλεπτο

λόγω ενοχλήσεων στον δικέφαλο.

Το πρώτο δεκάλεπτο εξελίχθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τον Αρη, καθώς υπήρχαν πολλά προβλήματα σε επίθεση και άμυνα με αποτέλεσμα να ξεφύγει η ουκρανική ομάδα με 12-2 (5'), στηριζόμενη στον επιθετικό πλουραλισμό της.

Τα λάθη συνεχίστηκαν για το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή (έκανε επτά λάθη στη πρώτη περίοδο!) και η Ντόνετσκ εισπράττοντας πόντους από τον βασικό της ηγέτη, τον Ραμέλ Κάρι, έφτασε τη διαφορά στο +16 (24-8, 9'), για να κλείσει το δεκάλεπτο με σκορ 24-11, χάρη σε ένα εύστοχο τρίποντο από τον Σέρχιο Κερούς.

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν αυτή τη διαφορά έως τα πρώτα τρία λεπτά της 2ης περιόδου (33-19, 13'), κάπου εκεί όμως ο Αρης επέστρεψε στο παιχνίδι, καθώς ο Ρόλαντ Ντέιβις ήταν Β«ζεστόςΒ» και η ελληνική ομάδα μείωσε στους πέντε πόντους (33-28, 16:30). Και πάλι ο Κάρι - καθώς επίσης και ο Πουστοζβονόφ - φρόντισαν να πετύχουν καλάθια ψυχολογίας για τη Ντόνετσκ κι έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 40-34 για την ουκρανική ομάδα.

Στα πρώτα τρία λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, η Ντόνετσκ ανέβασε και πάλι τη διαφορά στο +10 (51-41), αλλά και πάλι ο Ντέιβις είχε καθοριστική παρουσία, καθώς πέτυχε διαδοχικούς πόντους και ο Αρης μείωσε σε 51-46 (24').

Η Ντόνετσκ πήρε δύο σημαντικά καλάθια από τους Τζάκσον, Ραντένοβις, αλλά και τη δυνατότητα να πετύχει εύκολους πόντους μετά από τεχνική ποινή που χρεώθηκε στον Μαυραειδής με αποτέλεσμα να ξεφύγει και πάλι με +12 (60-48, 26'). Η απάντηση του Αρη ήταν και πάλι άμεση, καθώς πέτυχε πέντε διαδοχικούς πόντους με τους Κερούς, Μαυραειδή, μείωσε σε 60-53 (27') που ήταν και το σκορ της 3ης περιόδου.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με ένα διαιτητικό δώρο υπέρ της Ντόνετσκ καθώς αναίτια χρεώθηκε με τεχνική ποινή ο Μαυροειδής, το σκορ έγινε 62-53 για να ακολουθήσουν πέντε πόντοι από τον Μάικλ Λι, τέσσερις του Τζάκσον και η διαφορά πήγε και πάλι στους 18 (71-53, 33'), καθώς ο Αρης έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο.

Ο Αλεξανδρής αποφάσισε εκεί να γυρίσει την άμυνα της ομάδας του σε ζώνη, πράγμα που απέδωσε αφού ο Αρης με 7-0 σερί μείωσε σε 71-60 (35') και σε 74-65 (36:30). Ενα εξαιρετικό καλάθι από τον Βεργίνη μείωσε τη διαφορά στους 8 (77-69, 38'), ακολούθησε μια εύστοχη βολή από τον Μπόγρη (77-70), αλλά ένα καλάθι από τον Ραμέλ Κάρι ένα λεπτό πριν το φινάλε, εξανέμισε τις όποιες ελπίδες είχε ο Αρης για ανατροπή.

Keywords
Τυχαία Θέματα