Η πρόταση Ματθαίου για τον Αρη

16:27 4/5/2011 - Πηγή: Sport.gr
Οικονομική πολιτική, μείωση των δαπανών και πλάνο για τα επόμενα χρόνια χρειάζεται ο Αρης, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ, Νικήτα Ματθαίου. Ο τελευταίος παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107,4» εκφράζοντας και το παράπονό του για το γεγονός ότι αποσιωπείται η δική του προσφορά στην ομάδα, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να πάψουν να λειτουργούν στην ΠΑΕ τα... Golden
Boys. «Δεν μου έχει γίνει καμία κρούση να μετέχω σε κάποιο ψηφοδέλτιο. Από το 2006 που αποχώρησα από την προεδρία της ομάδας δεν έχω δεχθεί κάποια πρόταση να συμμετέχω στα κοινά της ομάδας. Γίνεται τόσος ντόρος πάντως αν θα κατέβει ή όχι ο κ. Σκόρδας με ψηφοδέλτιο και πως θα το χειριστεί η Λέσχη και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν αναφέρεται ποτέ κανείς για όσα έγιναν στην διάρκεια της προεδρίας μου», είπε αρχικά και συμπλήρωσε για το διάστημα όπου ήταν στην προεδρία.

«Ανέλαβα την ομάδα με χρέος 17 εκ. ευρώ, χωρίς χρήματα στα ταμεία, ούτε ρεύμα και τηλέφωνο είχαμε τότε ενώ η ομάδα είχε 2 δελτία μόνο, του Κολτσίδα και του Κυζερίδη. Κάναμε μια τεράστια προσπάθεια. Μέχρι την τελευταία στιγμή τρέχαμε για την άδεια στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και την πήραμε λίγο πριν το παιχνίδι με την Ξάνθη. Τελικά όταν άφησα την ομάδα τα χρέη είχαν πάει από 17 εκ. ευρώ στα 5,3 εκ. ευρώ και μάλιστα ρυθμισμένα για μια δεκαετία λόγω του άρθρου 44 και του νόμου Ορφανού. Κανείς όμως δεν μιλά για αυτό. Υπάρχει μια αδιαφορία και δείχνουν να τα έχουν ξεχάσει όλα.

Σίγουρα ήταν τιμή μου να είμαι πρόεδρος στον ’ρη αλλά με ενοχλεί που κανείς δεν λέει τι κατάφερε η ομάδα επί διοικήσεως μου. Αντίθετα, από τότε ακόμη κάποιοι (που το μετάνιωσαν μάλλον στην συνέχεια) δεν με στήριξαν, με ανάγκασαν σε παραίτηση και έφεραν άλλον πρόεδρο, που πήγε τα χρέη πάλι στα 9,8 εκ. ευρώ. Εγώ πάντοτε πρόσφερα στον ’ρη, όλη η οικογένεια μου έχει προσφέρει για πολλά χρόνια στον ’ρη και από διοικητικά πόστα και με χορηγίες κτλ.

Με ενοχλεί λοιπόν ότι έχει αποσιωπηθεί το γεγονός ότι επί προεδρίας μου σώθηκε οικονομικά η ομάδα, το κρύβουν αυτό. Ούτε στην γιορτή για τα 97 χρόνια της ομάδας με κάλεσαν ενώ η δική μου περιουσία είναι ακόμη δεσμευμένη μέχρι να πληρωθούν οι δόσεις από την ρύθμιση των χρεών και μέχρι τότε εγώ ούτε γονική παροχή μπορώ να κάνω στα παιδιά μου. Οφείλω να ομολογήσω πάντως ότι η διοίκηση πληρώνει τις δόσεις όχι απλά κανονικά αλλά και πολύ νωρίτερα από την ημερομηνία που πρέπει».

Σε ερώτηση σχετική με τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί, υποστήριξε ότι «πιστεύω ότι ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας έφερε τα χρέη, σίγουρα και ο τέως πρόεδρος άφησε ένα σημαντικό χρέος στην νυν διοίκηση, που είχε δύσκολο έργο. Επρεπε να μειώσει το χρέος και παράλληλα να ενδυναμώσει την ομάδα σε αγωνιστικό επίπεδο για να κυνηγήσει στόχους. Ετσι τα έξοδα μεγάλωσαν και θα έπρεπε να γίνει μια πιο τεχνοκρατική προσέγγιση.

Ενας σημαντικός λόγος για τα χρέη είναι σίγουρα το γεγονός ότι έρχονται και φεύγουν πολλοί παίκτες κάθε χρονιά από την ομάδα, έτσι υπάρχουν
Keywords
Τυχαία Θέματα