Η κυβέρνηση δεν κουκουλώνει τα στημένα

Την πάγια θέση της κυβέρνησης να επέλθει κάθαρση στο χώρο του ποδοσφαίρου επανέλαβε ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού κ. Νικητιάδης, απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ της Καβάλας, κ. Εμινίδη στη Βουλή.

Η αρχική τοποθέτηση του Σάββα Εμινίδη:

Β«Κύριε υπουργέ, όταν τον περασμένο Ιούνιο

αποκαλύφθηκαν τα πρώτα στοιχεία της έρευνας για τα στημένα, όλος ο φίλαθλος κόσμος πίστεψε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση και ότι επιτέλους θα προχώρηση για πρώτη φορά η κάθαρση στο ποδόσφαιρο.

Παρά τις εύλογες επιφυλάξεις που υπήρχαν για το βάθος και εύρος της εξυγίανσης, όταν έγιναν οι συλλήψεις και ανακοινώθηκαν οι πρώτες ποινές υπήρχε διάχυτη η εντύπωση ότι θα απονεμηθεί για πρώτη φορά δικαιοσύνη και θα αποκατασταθούν οι αδικίες για τις οποίες όλοι οι φίλαθλοι μιλούσαν όλα αυτά τα χρόνια.

Δυστυχώς, όμως, οι όποιες ελπίδες κατόπιν διαψεύστηκαν. Οι πρωτοφανείς και απίστευτες παλινωδίες με τις αντικρουόμενες και αντιφατικές αποφάσεις όλων των οργάνων της αθλητικής δικαιοσύνης, που ανέτρεψαν πρωτόδικες ποινές εκτός ελαχίστων και συγκεκριμένων εξαιρέσεων, έριξαν το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως λέγεται στην ποδοσφαιρική ορολογία, στο καναβάτσο.

Όπως λέω και στην ερώτηση, φαίνεται από τις αποφάσεις ότι κάποιοι παράγοντες έστηναν τους αγώνες μόνοι τους χωρίς να συμμετέχει ούτε ο αντίπαλος ούτε κανένας άλλος, παρά μόνο ίσως ο αέρας, ενώ οι ομάδες της Καβάλας, του Ολυμπιακού Βόλου και του Ηρακλή, για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία, έγιναν τα εξιλαστήρια θύματα με επιλεκτική ερμηνεία και εφαρμογή των νόμων, την ίδια στιγμή που άλλες ομάδες, με τις ίδιες ή μεγαλύτερες κατηγορίες αθωώθηκαν ή τιμωρήθηκαν με ελαφριές ποινές.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έδωσε πιστοποιητικό στην Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου, που αρχικά είχαν τιμωρηθεί με υποβιβασμό και μετά με μείωση βαθμών αντίστοιχα και τις καταδίκασε ουσιαστικά σε διάλυση με τον υποβιβασμό τους στην Δ΄ Εθνική, με το σκεπτικό ότι δεν επήλθε καμία μεταβολή στο μετοχολόγιό τους, ενώ οι άνθρωποι που υπάρχουν σήμερα εκεί δεν κατηγορούνται για τίποτα. Κι εδώ τίθεται το θέμα που είναι κυρίαρχο σε όλο τον φίλαθλο κόσμο, ότι όλα αυτά έγιναν με πολιτική παρέμβαση. Σε αυτό τι απαντάτε;

Το κλείσιμο άρον-άρον της υπόθεσης με τους στημένους αγώνες από την αθλητική δικαιοσύνη μέχρι να προκύψουν, εάν προκύψουν, νεότερα στοιχεία από την ποινική δικαιοσύνη, με δεκάδες μάλιστα παιχνίδια που κρίθηκαν ύποπτα από την UEFA και από την εισαγγελέα Πρωτοδικών να μην έχουν καν εξεταστεί, είναι θέμα στο οποίο η πολιτεία δεν μπορεί να παραμένει θεατής.

Πρέπει, μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, να παρέμβετε και να στείλετε το μήνυμα ότι δεν θα κουκουλωθεί η υπόθεση, θα απονεμηθεί δικαιοσύνη σε αυτούς που πραγματικά φταίνε και θα αρθούν οι αδικίες από ομάδες που αντιμετωπίστηκαν διαφορετικά και επιλεκτικά για τις ίδιες κατηγορίεςΒ».

Η απάντηση του Γιώργου Νικητιάδη:

Β«Κύριε συνάδελφε, επειδή το μήνυμα που εκπέμψατε το λαμβάνει η κυβέρνηση, σας δηλ

Keywords
Τυχαία Θέματα