Η ΑΕΚ νίκησε 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα σ' ένα ματς που εξελίχθηκε σε θρίλερ στο φινάλε

Στη μονομαχία των ομάδων των δύο πιο θεοσεβούμενων προπονητών της Superleague, η ΑΕΚ του Νίκου Κωστένογλου αναδείχθηκε νικήτρια επί του ΠΑΣ Γιάννινα του Αγγελου Αναστασιάδη, στο ΟΑΚΑ παρουσία 15.000 φίλων της Ενωσης. Οι κιτρινόμαυροι εκμεταλλεύτηκαν το δυνατό ξεκίνημά τους και προηγήθηκαν στο 15' με τον Χοσέ Κάρλος,

ενώ από ένα ολέθριο σφάλμα του Τάσου Πάντου πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων στο 52', όταν οι Ηπειρώτες είχαν ισορροπήσει το παιχνίδι. Οι Ηπειρώτες δεν παράτησαν το ματς, μείωσαν στο 73' με τον Ηλία Κώτσιο και είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Τάσο Κυριάκο στο 84' να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά ο Αραμπατζής κράτησε τη νίκη και την κορυφή για την ΑΕΚ.

Με ασφυκτικό πρέσινγκ η ΑΕΚ αναγκάζει τους παίκτες του ΠΑΣ σε αρκετά λάθη, με συνέπεια από νωρίς οι φιλοξενούμενοι να έχουν παθητικό ρόλο στο παιχνίδι. Στο 10ο λεπτό, η Ενωση έφτασε μια ανάσα από το γκολ, όταν από εντυπωσιακή ενέργεια του Καράμπελα, ο Σιαλμάς έχασε τη μπάλα, ύστερα από επέμβαση του Κώτσιου, αυτή στρώθηκε εκ νέου στον Καράμπελα, που με σουτ με το... κακό του πόδι (δεξί) έστειλε την "στρογγυλή θεά" στο οριζόντιο δοκάρι (έβαλε το χεράκι του γι' αυτό και ο Φεγκρούς...).

Η πίεση της ΑΕΚ απέφερε καρπούς στο 15ο λεπτό, όταν ο Γεωργέας βρήκε τον Κλωναρίδη, αυτός πήγε να κάνει κοντρόλ, αλλά του βγήκε... πάσα προς τον Χοσέ Κάρλος, ο οποίος ερχόμενος στην περιοχή πλάσαρε ιδανικά τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ ανοίγοντας το σκορ για την Ενωση μέσα σε έξαλους πανηγυρισμούς από τους 15.000 Ενωσίτες που ήταν στην κερκίδα.

Ο Αγγελος Αναστασιάδης βλέποντας την ομάδα του να μην πατάει καλά στο γήπεδο, έκανε κάτι που... συνηθίζει. Δηλαδή άμεση αλλαγή. Στο 22ο λεπτό, λοιπόν, ο Πατσατζόγλου (που δεν αντάλλαξε ματιά με τον προπονητή του πηγαίνοντας στον πάγκο) αντικαταστήθηκε από τον Ανδράλα. Ο τελευταίος σουλούπωσε την μεσαία γραμμή του ΠΑΣ, o οποίος μετά το πρώτο μισάωρο άρχισε... δειλά-δειλά να βγαίνει στην επίθεση.

Πάντως η ΑΕΚ ήταν αυτή που έχασε καλή ευκαιρία για να πετύχει γκολ, στο 40ό λεπτό, όταν ύστερα από κόρνερ του Κάρλος, ο Μπέλεκ προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Κλωναρίδη που από το ύψος του πέναλτι έπιασε το σουτ, ο Φεγκρούς όμως έδιωξε εντυπωσιακά.

Με την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΣ είχε καλή στιγμή με τον Μπακαγιόκο να σουτάρει δυνατά και τον Αραμπατζή με διπλή προσπάθεια να αποσοβεί τον κίνδυνο. Και πάνω που οι Ηπειρώτες έχουν μπει καλύτερα στο παιχνίδι, η ΑΕΚ από το... πουθενά θα βρεθεί με δύο γκολ προηγούμενη!

Συγκεκριμένα, στο 52ο λεπτό, ο Κάρλος θα σηκώσει την μπάλα προς την περιοχή του ΠΑΣ, ο Φεγκρούς βγαίνει να την μαζέψει, όμως ο Πάντος, που προφανώς δεν τον έχει δει κάνει κεφαλιά προς το... ανυπεράσπιστο τέρμα σημειώνοντας αυτογκόλ και το 2-0 για την ΑΕΚ.

Ο Αναστασιάδης το πάλεψε το ματς ρίχνοντας τον Κυριάκο αντί του Ζαϊρί που υστέρησε με τον ΠΑΣ να πιέζει για να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Την ίδια ώρα ο Κωστένογλου ανακάτεψε πολύ την ομάδα του, με τις αλλαγές που έκανε (Ρίκκα αντί Κλωναρίδη, Τσίτα αντί Σιαλμ

Keywords
Τυχαία Θέματα