Φέτελ: Φανταστικός αγώνας με τη νίκη και το πρωτάθλημα κατασκευαστών

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ χαρακτήρισε φανταστική τη νίκη του στην Ν. Κορέα, η οποία βοήθησε την Red Bull να εξασφαλίσει τον τίτλο κατασκευαστών τρεις αγώνες πριν από το τέλος της σεζόν.

Σε ένα αγωνιστικό τριήμερο που η ομάδα του απέτυχε να πάρει την pole position για πρώτη φορά φέτος, ο γερμανός πιλότος έκανε εμφάνιση πρωταθλητή και κέρδισε την κούρσα με διαφορά 12" μπροστά από τον

Λιούις Χάμιλτον της McLaren.

"Νομίζω ότι ήταν καλό που είδαμε όλη την ομάδα να συνεχίζει να πιέζει", είπε ο Φέτελ.

"Σε όρους προετοιμασίας δεν ήταν το ιδανικό, γιατί οι περισσότεροι από εμάς ήμασταν λίγο μεθυσμένοι μετά την Κυριακή το βράδυ, κάτι που μας άξιζε [μετά την κατάκτηση του τίτλου οδηγών στην Σουζούκα].

"Αλλά το ότι ήρθαμε εδώ ύστερα από μια δύσκολη Παρασκευή και ένα δύσκολο πρωινό Σαββάτου, και γυρίσαμε την κατάκτηση της κατατακτήριες δοκιμές και τώρα στον αγώνα, ήταν φανταστικό.

"Το μονοθέσιο ήταν απολαυστικό στην οδήγηση, γινόταν όλο και πιο γρήγορο. Είναι φανταστικό, μετά το πρωτάθλημα οδηγών την προηγούμενη εβδομάδα, τώρα το πρωτάθλημα κατασκευαστών για την ομάδα.

"Θέλω να πω πολλά ευχαριστώ στην Renault, η οποία έχει προσπαθήσει πολύ σκληρά. Το πακέτο είναι φανταστικό, οπότε σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος".

Ο Φέτελ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κατάσταση με τα λάστιχα, τα οποία αποδείχτηκαν πολύ πιο ανθεκτικά στην Γέονγκαμ από τις προβλέψεις.

"Καταλήξαμε να κάνουμε λιγότερα pit-stop απ' ό,τι νομίζαμε. Περιμέναμε μεγαλύτερη φθορά, και έτσι ήταν στην αρχή. Αλλά καθυστερήσαμε το πρώτο pit-stop και τελικά καταλάβαμε ότι δεν χρειαζόταν να σταματήσουμε τρεις φορές".

Keywords
Τυχαία Θέματα