Εξηγήσεις Ζαμπέτα για τα οικονομικά του Αρη

Η πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της διοίκησης της ΠΑΕ Αρης ουσιαστικά διαμόρφωσε ξεκάθαρη άποψη περί της οικονομικής πολιτικής της ομάδας. Χαρακτηριστικές ήταν όμως και οι σημερινές (20/01) τοποθετήσεις του αντιπροέδρου της ΠΑΕ, Αντώνη Ζαμπέτα, σχετικά με την οικονομική κατάσταση της ομάδας, αλλά και για την αντιμετώπιση που έχει από τους θεσμικούς φορείς.

"Μαθηματικά δεν έχει χαθεί τίποτα, άσχετα αν για κάποιους φαίνεται ουτοπικό. Μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του πρωταθλήματος ο Αρτης είναι υποχρεωμένος

να διεκδικεί τους στόχους του άσχετα αν η εικόνα της ομάδας δεν κάνει τον κόσμο αισιόδοξο. Από την ημέρα που έγινα Αρειανός, στο ματς με τη Σεντ Ετιέν, ανέκαθεν ο ΑΡΗΣ είχε παράπονα από τη διαιτησία. Οι παλιότεροι θυμούνται καλά τι αντιμετώπιση είχε από τους θεσμούς του ποδοσφαίρου. Ο Αρης ανέκαθεν πήγαινε με το σπαθί στο χέρι. Πρέπει να αποφασίσουμε τι τακτική θέλουμε. Να πάμε σε αυτά τα υποτιθέμενα `άρματα` και σενάρια δολοπλοκίας και να στηρίξει τρόπους που δε συνάδουν με τη νοοτροπία του συλλόγου; Να γίνει κατά μέτωπο επίθεση στους φορείς όπως είχε γίνει προς τον κ. Ορφανό, τον κ. Γκαγκάτση και το αποτέλεσμα είναι γνωστό με την ομάδα να βρίσκεται στη Β Εθνική;

Η κατά μέτωπο επίθεση δεν απέφερε απολύτως τίποτα. Βαρέθηκα να ακούω κατηγορίες. Αποδείχτηκε εμπράκτως.
Ο δεύτερος τρόπος είναι να πας με πιο ήπιο τρόπο κάποιο διαλλακτικό. Δε σημαίνει ότι η διοίκησή μας δε βλέπει κατάφατσα το τι συμβαίνει. 7 κόκκινες απαριθμούμε. Το αποτέλεσμα είναι ένα και το αυτό. Όσο ήταν από το παρελθόν. Ποτέ ο Αρης δεν είχε το ελάχιστο 50-50. Δε ζήτησε ποτέ εύνοια αλλά ούτε και σφαγή γιατί η επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση. Αν έχουν κάποιο τρόπο να μας καταδείξουν και να βρεθούμε στις φυλακές όπως κάποιοι το καλοκαίρι, συγνώμη αλλά δεν έχουμε τη διάθεση. Αν κάποιος την έχει ας έρθει να υπηρετήσει από το πόστο του διευθύνοντος συμβούλου και του προέδρου κτλ", είπε σχετικά με την διαιτησία και την αντιμετώπιση από τους φορείς.

"Πληρώνουμε... και πληρώνουμε"
Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του σχετικά με την οικονομική κατάσταση της εταιρίας. "Διακρίνετε ένα εκνευρισμό και αυτό οφείλεται στις κατηγορίες ότι είμαστε εγκληματίες, αυτές δεν ευσταθούν και είναι άδικες. Όταν το Μάιο του 2009 αναλάβαμε βρήκαμε ένα κυκεώνα προβλημάτων. Όπως το Λάκκωμα που θα λογιστικοποιηθεί το άνοιγμα στη δική μας χρήση. 7.650.000 ευρώ έχουμε πληρώσει. Αν πάρετε τις αναλύσεις και τους ισολογισμούς από τη δική μας χρήση και εξαιρέσετε αυτά τα λεφτά το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ καλύτερο. Αυτό το ποσό δεν το έχουμε στις τσέπες ή στα ταμεία. Θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα προπονητικό για τα τμήματα υποδομής. Δεν διεκδικήσαμε να είμαστε οι μεγαλοεπενδυτές. Θα πρέπει να σταματήσουμε να λέμε ότι εγκληματήσαμε γιατί βάλαμε 1,5 εκ. ευρώ καταγεγραμμένα στο λογιστήριο. Εμείς θέλαμε και βάλαμε αυτά τα λεφτά δε μας έβαλε κανείς το πιστόλι στο κρόταφο.

Η μεταγραφή Αμπρέου και Γκρασιάν έφερε 11.800 διαρκείας. 140.000 ευρώ κόστισε ο Αμπρέου στον Αρη. Είχ

Keywords
Τυχαία Θέματα