Εμειναν στο 1-1 ΑΕΚ και Ολυμπιακός, στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής

Δύο πανέμορφα γκολ, ένα του Μιραλάς και ένα του Λεονάρντο, έκριναν το ντέρμπι της έκτης αγωνιστικής της Super League ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, που έμειναν στο 1-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο. Αυτό το αποτέλεσμα δεν βολεύει

καμία από τις δύο ομάδες, που συγκατοικούν -μαζί με τον Ατρόμητο- στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με τον Ολυμπιακό πάντως να έχει παιχνίδι λιγότερο. Πολλα νεύρα στο πρώτο ημίχρονο από τους ποδοσφαιριστές, με τον διαιτητή Κωνσταντινέα να μοιράζει πολύ εύκολα κκίτρινες κάρτες. Κακό το δεύτερο μέρος, αφού σε 45 λεπτά δεν υπήρξε ούτε μία κλασική ευκαιρία.

Ό,τι περιμέναμε από ΚωστένογλουΟ Νίκος Κωστένογλου παρέταξε την ΑΕΚ, όπως ακριβώς είχε δείξει από τις προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα. Από την ώρα που ο Δέλλας έμεινε εκτός αποστολής, ο Κάλα πήρε θέση δίπλα στον Μανωλά στο κέντρο της άμυνας, με τους Γεωργέα και Καράμπελα στα άκρα, τους Μάκο, Βάργκας και Λαγό στα χαφ και τους Λυμπερόπουλο, Γκούντγιονσεν και Λεονάρντο στην επίθεση, με τους δύο τελευταίους να αλλάζουν πλευρές.

Εκπλήξεις από ΒαλβέρδεΟ Ερνέστο Βαλβέρδε, από την άλλη, κράτησε στον πάγκο τον Μέλμπεργκ, διαλέγοντας να τον προστατεύσει ενόψει της αναμέτρησης με την Ντόρτμουντ για το Champions League. Ετσι, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είχε τον Μαρκάνο δίπλα του στο κέντρο της άμυνας, οι Μοντέστο και Χολέμπας ήταν στα άκρα, οι Ορμπάιθ και Ιμπαγάσα μπροστά τους σε θέση αμυντικών χαφ, με τον Τζιμπούρ στην κορυφή της επίθεσης και τους Φουστέρ, Μιραλάς και Αμπντούν να κινούνται πίσω από τον αλγερινό.

Καλύτερη η ΑΕΚ στην αρχήΗ ΑΕΚ ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε αρκετές φορές στο πρώτο 20λεπτο τον Κοστάντσο, κυρίως λόγω της κινητικότητας του Λεονάρντο, που άλλαζε συνεχώς πλευρές, όμως οι κιτρινόμαυροι ήταν... λίγοι στην τελική προσπάθεια.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός δεν φάνηκε καθόλου στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα, αφού ο Τζιμπούρ έμοιαζε απελπιστικά μόνος στην κορυφή της επίθεσης, εγκλωβισμένος ανάμεσα σε Μανωλά και Κάλα.

Κωνσταντινέας... Δον ΚιχώτηςΔυστυχώς, όμως, το πρόσωπο που έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση στα πρώτα λεπτά, ήταν ο διαιτητής Κωνσταντινέας, ο οποίος σε μια... δονκιχωτική αποστολή και κυνηγώντας φαντάσματα, άρχισε να μοιράζει -χωρίς κανένα ουσιαστικά λόγο- κίτρινες κάρτες δεξιά και αριστερά, προκαλώντας από το πουθενά ακόμη περισσότερα νεύρα σε παίκτες και φιλάθλους.

Killer ΜιραλάςΟ Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 23' στην πρώτη φάση που δημιούργησε και κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Τζιμπούρ ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, έβγαλε στον Μιραλάς, ο οποίος με πανέμορφη ατομική ενέργεια ξεπέρασε τον Μανωλά και με σουτ στην απέναντι γωνία του Αραμπατζή άνοιξε το σκορ, σε μια φάση που έμοιαζε πάρα πολύ στο γκολ που είχε πετύχει ο βέλγος πέρυσι στο ίδιο γήπεδο κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ισοφάριση με αυτοθυσία ΚάλαΤο γκολ του Μιραλάς πάγωσε τον ενθουσιασμό των κιτρινόμαυρων και ο Ολυμπιακός ήλεγχε το ρυθμό του αγώνα χωρίς πρόβλημα για τα επόμενα λεπτά, μέχρι να φτάσουμε στο 43'. Τότε, ο Κάλα με αυτοθυσία

Keywords
Τυχαία Θέματα