Εκανε το καθήκον του, καθάρισε ο Μιραλάς

Οι μπαλιές του Ιμπαγάσα, το πολυεργαλείο, Μανιάτης, το αυτογκόλ του Κόρμπου και η εκτελεστική δεινότητα του Μιραλάς, που σημείωσε δύο τέρματα, συνθέτουν τα στοιχεία, που οδήγησαν τον Ολυμπιακό στη νίκη με 3-1 επί του αξιόμαχου Λεβαδειακού. Χωρίς να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης η ομάδα του Βαλβέρδε επέστρεψε στις νίκες μετά την ισοπαλία με τη Δόξα και με τρία ματς περισσότερα αύξησε τη διαφορά στους 7 βαθμούς από

τον δεύτερο Παναθηναϊκό. Στην 11άδα του Ολυμπιακού επανεμφανίστηκε ο Ντιόγκο, που είχε διάθεση και προσπάθησε να προσαρμοστεί, αλλά κυμάνθηκε σε ρηχά νερά, δείχνοντας πως θέλει το χρόνο του, ενώ επέστεψε στη δράση και ο Ορμπάιθ. Ατυχη η ομάδα του Γιώργου Παράσχου, που έκανε καλή εμφάνιση και στάθηκε αξιοπρεπέστατα, φαίνεται ικανή να παλέψει μέχρι τέλους για την σωτηρία της.

Από μία ευκαιρία και ματς στο μισό γήπεδο
Προβληματισμό σκόρπισε ο Ολυμπιακός για σαράντα λεπτά στο πρώτο μέρος. Με τον Λεβαδειακό να κάνει διπλή ζώνη άμυνας στο μισό γήπεδο και να κλείνει τους διαδρόμους, οι ερυθρόλευκοι δεν βρήκαν ρυθμό, δεν πατούσαν περιοχή και με εξαίρεση μία κεφαλιά του Μέλμπεργκ στο 7' δεν απειλούσαν. Η κατοχή ήταν συντριπτικά με το μέρος τους, αλλά με Ιμπαγάσα και Φουστέρ καλά κλεισμένους, τελικές δεν έβγαιναν για Μιραλάς και Ντιόγκο. Οι βοιωτοί από την πλευρά τους κυνηγούσαν τις αντεπιθέσεις με Ναπολεόνι, Σουμπίνιο και Ζαουί, ενώ στο 8' απώλεσαν ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον ιταλό, τον οποίο σταμάτησε ο Μέγερι.

Το αυτογκόλ άνοιξε το δρόμο...
Μία λάθος αντίδραση του Κόρμπου στο 40' όμως ήταν ικανή να αλλάξει όλη την εικόνα του αγώνα. Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε φάουλ, ο μέσος του Λεβαδειακού μπερδεύτηκε με τον Ιωάννου και με το κεφάλι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Κυριακίδη, δίνοντας προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Με καλή ψυχολογία πια, οι ερυθρόλευκοι έφτασαν και σε δεύτερο γκολ πριν το τέλος του ημιχρόνου. Σκόρερ ήταν ο Μιραλάς μετά από ωραία συνεργασία των συμπαικτών του και ασίστ του Ιμπαγάσα κι ενώ το πλασέ του άλλαξε πορεία σε κόντρα του Ιωάννου, που ξεγέλασε τον Κυριακίδη.

Απείλησε και μείωσε με Ναπολεόνι ο Λεβαδειακός
Παρότι είχε ξεφορτωθεί το όποιο άγχος από τα δύο γκολ, ο Ολυμπιακός δεν ανέβασε την απόδοσή του στην επανάληψη. Για κάποια λεπτά δημιούργησε κάποια προβλήματα με διαρκές πρέσινγκ, συνέχει να έχει την πρωτοβουλία, ωστόσο δημιουργικά χώλαινε και ευκαιρίες δεν έβγαζε. Αμυντικά μάλιστα παρουσίαζε κενά και ο Λεβαδειακός με Φαβάλι και Βασιλείου στη σύνθεσή του πλέον, άρχισε να πιστεύει ότι μπορεί στις αντεπιθέσεις να σκοράρει. Ζαουί και Αλεξίου δεν τα κατάφεραν στο 61' και το 64', αλλά ο Ναπολεόνι στο 66' βρήκε στόχο και μείωσε σε 2-1 με κοντινό πλασέ.

Το τελείωσε ο Μιραλάς
Τα πανηγύρια των φιλοξενούμενων δεν κράτησαν πολύ, αφού ένα λεπτό αργότερα ο Μιραλάς έδωσε τη λύση με καρφωτή κεφαλιά, αποτρέποντας τον οποίο προβληματισμό δημιούργησε το γκολ του ιταλού. Δημιουργός ήταν ο Μανιάτης, που για ακόμα ένα ματς ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού. Στα τελευταία λεπτά, π

Keywords
Τυχαία Θέματα