Εχεις χαρακτήρα; Απόδειξη

Το απόλυτο μπλακ άουτ. Κάπως έτσι εξηγείται η εμφάνιση του Ολυμπιακού στην Τρίπολη. Οι ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν τη χειρότερή τους εμφάνιση, έχασαν πολύτιμο έδαφος στην κούρσα του πρωταθλήματος και έμειναν πέντε βαθμούς μακριά από την κορυφή. Με το βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα

να συνεχίζεται, για τους πρωταθλητές Ελλάδας είναι η ώρα των αποδείξεων, αφού καλούνται να δείξουν τον χαρακτήρα που έχουν ως ομάδα και να αντέξουν στην πίεση, που μετά το νέο στραβοπάτημα αυξάνεται.

Δικαιολογίες πολλές, ουσιαστικά καμία
Δικαιολογίες για την χθεσινή (27/11) ήττα εύκολα βρίσκονται. Οι απουσίες ήταν πολλές και σημαντικές, αλλά και στη Μασσαλία οι ίδιες ήταν -εκτός του ούτως ή άλλως ανέτοιμου Γέστε-. Η κούραση από τα διαδοχικά και απαιτητικά ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι δεδομένη, αλλά γι' αυτό το λόγο το ρόστερ έχει 27-28 παίκτες. Το ότι πολλούς δεν τους υπολογίζει ο Βαλβέρδε είναι άλλη κουβέντα και έχει να κάνει με τον ελλιπή προγραμματισμό του καλοκαιρού και τις αποφάσεις της διοίκησης.

Δικαιολογίες μπορούν να αναζητηθούν κι άλλες, ακόμα και στη διαιτησία. Εκφράστηκαν παράπονα από τους πειραιώτες, ωστόσο δεν μπορούν να ευσταθούν, καθώς με τέτοια εμφάνιση μόνο ο ρέφερι δεν ευθύνεται. Αλλωστε, ο ίδιος ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν θέλησε να ψάξει δικαιολογίες και τόνισε πως την ευθύνη την έχει ο ίδιος. Οπως πήρε τα εύσημα για την εμφάνιση στο Βελοντρόμ, έτσι και τώρα θα αναλάβει την ευθύνη, που του αναλογεί για τη κάκιστη εικόνα.

Χωρίς διασωθέντες το... ναυάγιο
Στο... ναυάγιο της Τρίπολης δεν υπάρχουν διασωθέντες -ίσως εξαίρεση να αποτελεί ο Μανιάτης και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος- και ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κρατήσει κάτι ως κέρδος. Από τον Βαλβέρδε μέχρι και τον 14ο, που αγωνίστηκε, ήταν άπαντες ντεφορμέ. Καμία ορθολογική ανάπτυξη, κανένα σχέδιο, πολλά αβίαστα λάθη και νευρικότητα από την ίδια ομάδα, που πριν από λίγες μέρες έκανε "παπάδες" στη Γαλλία.

Να μην καεί ο Μέγερι
Ο Μπάλαζ Μέγερι βρέθηκε σε κακή βραδιά. Ευθύνεται και στα δύο γκολ, αλλά είναι λογικό να κάνει λάθη ένα παιδί 21 ετών, που δεν έχει εμπειρίες, αλλά αντίθετα το βαρύ φορτίο να υπερασπίζεται την εστία του Ολυμπιακού. Ο ούγγρος έχει δείξει καλά στοιχεία και έχει κάνει καλές εμφανίσεις, αλλά θα πρέπει να προσεχθεί για να μην. καεί κι αυτός. Ενδεχομένως για πρώτος να μην είναι έτοιμος ακόμα, αλλά να τον βοηθήσουν να κρατήσει ακμαίο το ηθικό του. Μην ξεχνάμε πως η νούμερο ένα ανάγκη του καλοκαιριού καλύφθηκε με τον Κοστάντσο, που αποδεικνύεται λάθος, και τον Δασκαλάκη. Τρίτος ήταν στο πλάνο ο Μέγερι και ξαφνικά βρέθηκε πρώτος.

Τα "ονόματα" ήταν εξαφανισμένα
Πολλά λάθη και από τον Μαρκάνο. Ο ισπανός δείχνει να την έχει καλύτερα τη θέση του ακραίου μπακ, συγκριτικά με αυτή του στόπερ και η αποχώρηση του Μέλμπεργκ ήταν πλήγμα. Είναι άδικο όμως να τα ακούει όλα ο Μαρκάνο, όταν ο αρχηγός Τοροσίδης ήταν επίσης αρνητικός και τα "βαριά" χαρτιά, Μιραλάς και Τζεμπούρ δεν βοήθησαν. Εκτός αγώνα και ο Μοντέστο, εκτός κλίματος και ο Μόνχε, δεν πρόσφερε ο Πάντελιτς

Keywords
Τυχαία Θέματα