Μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα;

Για ακόμη ένα παιχνίδι, η ΑΕΚ έβγαλε αγωνιστική υγεία. Παρότι ξεγραμμένη από την αρχή της φετινής σεζόν, μια ομάδα χιλίων προβλημάτων, αποτελεί όαση στη δυσλειτουργία της ίδιας της της διοίκησης.

Μεγάλο μερίδιο στις επιτυχίες έχει ο Νίκος Κωστένογλου, ο οποίος έχει καταφέρει να κρατήσει μια ισορροπία μέσα στα αποδυτήρια και -όσο μπορεί- να απομονώσει τους παίκτες από τα προβλήματα που εμφανίζονται σαν Λερναία Υδρα μέσα στο σύλλογο.

Πολλοί βάζουν

στοιχήματα πόσο θα αντέξει στην κορυφή;

Αντέξει δεν αντέξει, η ΑΕΚ μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει από τη φετινή σεζόν, εφόσον συνεχίσει έτσι. Αποδεικνύει στον ίδιο της τον εαυτό ότι τα λεφτά δεν κάνουν τις ομάδες [καλό όμως θα ήταν οι παίκτες να έβαζαν και κανά φράγκο στην τσέπη τους]. Κόντρα στα προγνωστικά, κόντρα στις άδειες τσέπες, κόντρα και στις απουσίες της, βρίσκει τον τρόπο να παίρνει την ουσία από τα παιχνίδια.

Είναι πρώτη στη βαθμολογία, παρά το γεγονός ότι έχει 2 και 3 περισσότερα παιχνίδια από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αντίστοιχα και αυτό έχει σημασία. Εχει σημασία, γιατί τα προηγούμενα χρόνια δεν θα της έφταναν ούτε 5 παιχνίδια για να φτάσει τους άλλους δύο διεκδικητές του τίτλου.

Το μεγάλο στοίχημα δεν θα πρέπει να είναι η κατάκτηση του τίτλου. Το μεγάλο στοίχημα της ΑΕΚ είναι να σταθεί όρθια μπροστά στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ισως αυτά να την κάνουν πιο δυνατή.

Το μεγάλο στοίχημα της ΑΕΚ είναι να ξανακερδίσει τον κόσμο της. Να γίνει ένα θελκτικό "προϊόν" για κάποιον επενδυτή, να αποκτήσει διοικητική σταθερότητα και βήμα βήμα να δει μέχρι πού μπορεί να φτάσει.

Το ιδανικό θα ήταν να πάρει το πρωτάθλημα. Μπορεί; Θα δείξει... (γιατί δεν εξαρτάται μόνο από την ίδια). Αυτό, όμως, που αναμφισβήτητα μπορεί, είναι τουλάχιστον να διεκδικήσει την έξοδό της στο Champions League, μέσω της 2ης θέσης.

Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα και σενάρια, αλλά είναι κρίμα αυτή η ομάδα να πηγαίνει τρένο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη που στο κάτω κάτω ακόμα και η ισοπαλία... πληρώνει να μην μπορεί να σταυρώσει βαθμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα