Αρχικά ισχυρός, μετά στα θηρία

Ο Παναθηναϊκός αν βγει πρώτος στα play off θα είναι σίγουρα στους ισχυρούς του πρώτου προκριματικού στον οποίο θα παίξει στα τέλη Ιουλίου και αρχές Αυγούστου. Θα είναι στους ισχυρούς μαζί με Μπενφίκα, Ντιναμό Κιέβου, Τβέντε και μία εκ των Σταντάρ Λιέγης ή Βασιλεία (αναλόγως του τι θα γίνει στο ελβετικό πρωτάθλημα που το διεκδικεί με τη χαμηλού συντελεστή Ζυρίχη) και θα έχει υποψήφιους
αντιπάλους τη Ρούμπιν Καζάν, την Τιμισοάρα, την Τράμπζονσπορ (σίγουρες οι τρεις), πιθανότατα την Οντένσε (αν διατηρήσει τη δεύτερη θέση) και μία εκ των Ζυρίχης ή Σταντάρ Λιέγης.
 
Τα πράγματα θα δυσκολέψουν στα play off για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, όπου η πιθανότερη πεντάδα υποψήφιων αντιπάλων τους θα αποτελείται από τις Αρσεναλ, Μπάγερν και Βιγιαρεάλ, τη Λιόν (αν διατηρήσει την τρίτη θέση στο Σαμπιονά) και την Μπενφίκα (αν προκριθεί όπως το Τριφύλλι από τον πρώτο προκριματικό).
 
Αν η Λιόν τερματίσει τρίτη στη Γαλλία, τότε ο Παναθηναϊκός έχει ελπίδες να είναι στους ισχυρούς των play off (και να αποφύγει τα πέντε μεγαθήρια) αν στον πρώτο τους προκριματικό αποκλειστεί και η Μπενφίκα και η Ντιναμό Κιέβου! Αν βγει η Παρί Σεν Ζερμέν τρίτη στη Γαλλία αντί της Λιόν, τότε θα αρκεί στον Παναθηναϊκό ένας αποκλεισμός (της Μπενφίκα ή της Ντιναμό Κιεβου).
Keywords
Τυχαία Θέματα