Από τον Ταληκριάδη στον Κοστάντσο!

Για ακόμη ένα παιχνίδι ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του (γεγονός που του στέρησε τη νίκη στο παιχνίδι με την ΑΕΚ) αφού είχε προηγηθεί, φτάνοντας τα 5 γκολ παθητικό.

Από το 1997 είχε να δεχθεί ο Ολυμπιακός 5 γκολ στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Τότε είχε νικήσει

3-1 τον Εθνικό, 3-2 τον ΟΦΗ, 2-1 τον Αθηναϊκό και είχε χάσει 0-1 από την ΑΕΚ.

Από εκείνο τον Σεπτέμβρη του '97 μέχρι και το προχθεσινό ντέρμπι με την Ενωση, είχε δεχθεί μέχρι 4 γκολ στα πρώτα 4 παιχνίδια, κι αυτό μία φορά: το 2001.

Υπάρχει όμως μια διαφορά ανάμεσα στο 1997 και το 2011. Φέτος όλα τα γκολ τα έχει δεχθεί ο Φράνκο Κοστάντσο. Τότε, είχε δεχθεί ένα ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος και 4 ο Κυριάκος Τοχούρογλου...

Ποιος όμως ήταν ο προηγούμενος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού που δέχθηκε 5 γκολ στα πρώτα 4 ματς; Ο Ηλίας Ταληκριάδης το 1988!

Είχε κρατήσει ανέπαφη την εστία του στην πρεμιέρα με τον Απόλλωνα Σμύρνης (2-0) και είχε δεχθεί δύο από τον Ηρακλή (2-2), δύο από τον ΟΦΗ (1-2) και ένα από τον ΠΑΟΚ (0-1).

Δεν λέμε ότι ο Αργεντινός είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος που ο Ολυμπιακός έχει 5 γκολ παθητικό, αλλά η ιστορία γράφει και η στατιστική καταγράφει ποιος τα δέχεται, και όχι ποιος ευθύνεται...

Για την ιστορία οι αμυντικοί του Ολυμπιακού που αγωνίστηκαν στα πρώτα 4 παιχνίδια εκείνης της περιόδου ήταν οι Αποστολάκης (μόνο στο πρώτο), Μπανιώτης, Παχατουρίδης, Μαυρομάτης, Καλταβερίδης, Νεντίδης, Χαντζίδης (σε ένα παιχνίδι). Φέτος οι Μέλμπεργκ, Αβραάμ, Μαρκάνο, Τοροσίδης και Χολέμπας.

Υπάρχει και μια σύμπτωση... Και ο Ταληκριάδης και ο Κοστάντσο δέχθηκαν τα πέμπτα τους γκολ στο ΟΑΚΑ, αλλά σε διαφορετική εστία! Αλλού σκόραρε ο Λεονάρντο της γηπεδούχου ΑΕΚ και αλλού ο Μπορμπόκης του φιλοξενούμενου ΠΑΟΚ.

Keywords
Αναζητήσεις
ηλιας ταληκριαδης
Τυχαία Θέματα