Από τον... Πάσπαλι στον Λάζο!

Πέρυσι πήρε την πρώτη... κρυάδα και φέτος επιστρέφει στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος. Ο Βασίλης Σπανούλης θα είναι και φέτος το κεντρικό πρόσωπο του ντέρμπι, αν και πλέον έχει περάσει ένας χρόνος από τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

Ο V- Span, όμως, δεν είναι ο πρώτος παίκτης που αποφάσισε να πάει από τον έναν "αιώνιο" στον άλλο, αλλά ούτε και ο τελευταίος, καθώς στη λίστα αυτή προστέθηκε φέτος και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος.

Βέβαια, είχαν περάσει

πολλά χρόνια από τότε που ο Λάζος φόραγε τα πράσινα και η μεταγραφή του δεν προκάλεσε ιδιαίτερες αντιδράσεις. Είναι, όμως και αυτός ένας από τους παίκτες που έχουν αγωνιστεί και στους δύο "αιώνους". Συνολικά, οι... προδότες από τη μία μεριά και από την άλλη, είναι πλέον δεκαπέντε.

Το sport.gr σας θυμίζει κάθε περίπτωση ξεχωριστά, ξεκινώντας από τον Ζάρκο Πάσπαλι και καταλήγοντας στον έλληνα σέντερ.

Aπό Παναθηναϊκό σε... Ολυμπιακό
Αριαν Κόμαζετς: Σκόρερ ολκής. Την περίοδο 1992/93 αποτέλεσε ένα από τα μεγάλα επιθετικά όπλα του Παναθηναϊκού και διαδραμάτισε σημαντικότατο ρόλο στην επιστροφή του τριφυλλιού στους τίτλους μετά από 7 χρόνια και συγκεκριμένα στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Λίγα χρόνια αργότερα και για την ακρίβεια το 1998, ο Ντούσαν Ιβκοβιτς εισηγήθηκε την απόκτηση του. Ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν του χάλασε το χατίρι, αλλά ουδέποτε απέδωσε τα προσδοκώμενα.

Σάσα Βολκόφ: Συγκαταλέγεται στην λίστα με τους κορυφαίους ξένους παίκτες που πέρασαν από το πρωτάθλημα μας. Τη σεζόν 1993/94 αγωνίστηκε με το τριφύλλι στο στήθος, ικανοποιώντας με τις εμφανίσεις του, αλλά χωρίς να καταφέρει να οδηγήσει τους πράσινους σε κάποιον τίτλο. Την αμέσως επόμενη χρονιά πήγε στον Ολυμπιακό, με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα και πήγε στον τελικό της Ευρωλίγκα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εντυπωσίασε. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι τον άφησαν να επιστρέψει στο ΝΒΑ και τους Νιου Τζέρσεί, αλλά μετά από ένα μήνα έδωσε τα χέρια με τους ερυθρόλευκους!

Ντίνο Ράτζα: Τι να πρωτοπεί κανείς για τον κροάτη σέντερ; Μετά από μία σπουδαία καριέρα στο ΝΒΑ με τους Μπόστον Σέλτικς, αλλά και πλούσια προϋπηρεσία στην πανίσχυρη Σπλιτ, ο Ντίνο Ράτζα πήρε την απόφαση να παίξει για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (1998, 1999) με αποκορύφωμα στις επιτυχίες που είχε με την πράσινη φανέλα, τον νικηφόρο 5ο τελικό στο ΣΕΦ το 99'. Στον Ολυμπιακό έπαιξε δύο χρόνια αργότερα. Ηταν ανάλογα εντυπωσιακός και ουσιαστικός, όμως δεν κατάφερε να γευτεί τη χαρά ενός τίτλου. Το σίγουρο είναι πως αγαπήθηκε εξίσου και από τους οπαδούς των δύο ομάδων.

Nίκος Μπουντούρης: Είναι από τους παίκτες που με την απόφαση τους να παίξουν και στους δύο συλλόγους δεν προκάλεσαν ιδιαίτερες αντιδράσεις. Αλλωστε ο παλαίμαχος γκαρντ, ο οποίος έγινε γνωστός από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ, δεν προκαλούσε ποτέ με τη συμπεριφορά του, ενώ δεν ήταν και από τους πρωταγωνιστές ή ηγέτες των δύο αιωνίων. Αγωνίστηκε πρώτα λοιπόν στον Παναθηναϊκό από το 1998 έως και το 2000, κατακτώντας 3 πρωταθλήμ

Keywords
Αναζητήσεις
πασπαλι
Τυχαία Θέματα