Από τον ΠΑΟΚ... στον PAOK και τούμπαλιν

Οποιος και να προσπαθήσει να περιγράψει την επιτυχία του ΠΑΟΚ στο Λονδίνο δεν θα τα καταφέρει όσο καλά τα κατάφεραν οι παίκτες του Μπόλονι στον αγωνιστικό χώρο.

Κι αυτό, καθώς κανείς δεν μπορεί να αποδώσει επακριβώς τα δυνατά συναισθήματα μίας τέτοιας νίκης.

Ακόμα και τους ίδιους τους παίκτες να ρωτήσει κάποιος, ακόμα και όσους τυχερούς φίλους της ομάδας βρέθηκαν στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν, πάλι η απάντηση δεν θα είναι επαρκής.

Συγκλονιστική εμφάνιση

και τεράστια η μαγκιά του Δικεφάλου στο Λονδίνο, μία πρωτεύουσα που του πάει όσο τίποτα. Δύο επισκέψεις όλες κι όλες, με Αρσεναλ και Τότεναμ, δύο άθλοι για τον ΠΑΟΚ.

Για έναν ΠΑΟΚ, που αγωνίστηκε χωρίς τον καλύτερό του παίκτη, τον Βιεϊρίνια, που για αριστερό μπακ είχε έναν 17χρονο, που όσο έπαιξε ήταν εξαιρετικός απέναντι στον Λένον και αποβλήθηκε άδικα, και που έρχεται από διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα στην Ελλάδα.

Μετά το νέο στραπάτσο στην Τούμπα, με την Κέρκυρα, γράφαμε στο sport.gr για το τρίπτυχο των επιτυχιών, που έσπασε στον Δικέφαλο, αλλά που στην Ευρώπη είναι ικανός για σπουδαία πράγματα.

Το πώς γίνεται αυτή η ομάδα να μην κερδίζει την Κέρυρα και τον ΟΦΗ στην Τούμπα, αλλά να κερδίζει την Τότεναμ στο Λονδίνο, να παραμένει αήττητη στην Ευρώπη και να προκρίνεται για δεύτερη διαδοχική χρονιά στους "32" του Europa League, είναι πραγματικά ερώτημα, που δύσκολα βρίσκει απάντηση.

Οικονομικά προβλήματα, παίκτες, που απαξιώνονται, νέος προπονητής με άλλη φιλοσοφία, καχυποψία για τη διοίκηση και πολλά άλλα, μπορούν να θεωρηθούν ως απάντηση του ενός σκέλους.

Το άλλο σκέλος μπορεί να απαντηθεί με το ότι οι παίκτες στην Ευρώπη δίνουν το κάτι παραπάνω, με το ότι στην Ευρώπη δεν αντιμετωπίζουν κλειστές άμυνες, με ότι παίζουν πιο ελεύθερα και χωρίς πίεση και άλλα τέτοια.

Το σίγουρο είναι πως ο ΠΑΟΚ διαθέτει ένα πολύ καλό σύνολο, έχει έναν καλό προπονητή, που αν στηριχθούν κατάλληλα από τη διοίκηση και τον κόσμο, θα γράψουν κι άλλες χρυσές σελίδες στην ιστορία του συλλόγου.

Πλέον ο Δικέφαλος επιστρέφει στην ελληνική πραγματικότητα και πάει στα Γιάννινα να αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ. Είτε φύγει με άνετο τρίποντο, είτε ηττηθεί με κάτω τα χέρια όπως στην Τρίπολη, κανείς δεν θα απορήσει.

Αυτή είναι η εικόνα του ΠΑΟΚ από πέρυσι στην Ελλάδα, αυτή και η εικόνα του PAOK στο εξωτερικό το ίδιο διάστημα. Στο χέρι τους είναι να διατηρήσουν το ευρωπαϊκό τους κοστούμι.

Keywords
Τυχαία Θέματα