Ανέκαμψε &ελπίζει για πλέι οφ ο Αρης

15:48 4/4/2011 - Πηγή: Sport.gr
Μέχρι πρότινος επρόκειτο περισσότερο για... Mission impossible. Η αγωνιστική εικόνα της ομάδας σε συνδυασμό με την βαθμολογική διαφορά, αλλά και το πρόγραμμα αγώνων ουσιαστικά δεν έδιναν στον Αρη πιθανότητες εισόδου στην πεντάδα του πρωταθλήματος και κατ' επέκταση στα πλέι οφ. Επειτα όμως από τρεις συνεχόμενες νίκες και τα δύο «διπλά» σε Κέρκυρα και Τρίπολη, οι «κίτρινοι» κατά μία έννοια έχουν θέσει πολύ σοβαρή υποψηφιότητα. Βέβαια, δεν έχουν στα χέρια τους το μαχαίρι και το καρπούζι. Ακόμη και αν κερδίσουν τόσο τον άμεσο
αντίπαλό τους, Ολυμπιακό Βόλου, την ερχόμενη Κυριακή (10/04) στο Κλεάνθης Βικελίδης, αλλά και την Ξάνθη (στα Πηγάδια) στη τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, είναι απαραίτητο να αποσπάσει ο Παναθηναϊκός τουλάχιστον έναν βαθμό απέναντι στον Ολυμπιακό στο Βόλο.Το ιδανικό σενάριο για τον Αρη είναι λοιπόν να κάνει το 2Χ2 στους εναπομείναντες αγώνες και στη χειρότερη περίπτωση να ισοβαθμίσει με τους Βολιώτες, για να πάρει τη 5η θέση. Αντιλαμβάνεται λοιπόν ο καθένας την τεράστια σημασία που έχει για τους Θεσσαλονικείς ο αγώνας με τον Ολυμπιακό Βόλου την ερχόμενη Κυριακή (10/04). Αντιλαμβάνεται επίσης γιατί αναμένεται να διατεθούν όλα τα εισιτήρια του αγώνα, καθώς προβλέπεται να γίνει νέο sold out.
 
Επί του τελευταίου, παίζουν ασφαλώς ρόλο και οι εμφανίσεις της ομάδα. Στην Τρίπολη, ο Αρης είχε την τύχη με το μέρος του, πήρε όμως το αποτέλεσμα που τον κράτησε ζωντανό στο κυνήγι του στόχου. Κι όπως είπε και ο Ρικάντο Φατί. «έχουμε μαθηματικές ελπίδες για να μπούμε στα πλέι οφ και θα το κυνηγήσουμε μέχρι τέλους», ενώ αναφέρθηκε και στην εξέλιξη του αγώνα.«Προσαρμοστήκαμε στα δεδομένα του παιχνιδιού. Προσωπικά έπρεπε μετά από ένα σημείο να στηρίξω περισσότερο τους δύο στόπερ, ενώ οι Πορτίγια και Τόχα είχαν ως εντολή να πάρουν περισσότερες πρωτοβουλίες».Ο Γάλλος μέρος δεν υπολογίζεται πάντως από τον Σάκη Τσιώλη στον εντός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου καθώς συμπλήρωσε 10 κίτρινες κάρτες. Ομοίως και ο Νέρι Καστίγιο που αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα μετά την απαράδεκτη ενέργειά του στον Μπαστία, η οποία θα μπορούσε μάλιστα να αποδειχθεί πιο οδυνηρή για τον Αρη, αφού αναγκάστηκε να παίξει με αριθμητικό μειονέκτημα από το 38ο λεπτό κι ενώ οι «κίτρινοι» ήταν ήδη πίσω στο σκορ.
Keywords
Τυχαία Θέματα