Αλόνσο: Πρώτος στόχος το βάθρο, για τη νίκη βλέπουμε

Ο Φερνάντο Αλόνσο είναι αισιόδοξος ότι θα καταφέρει να επιστρέψει στο βάθρο στον αγώνα της Ινδίας, ενώ ελπίζει να ευνοηθεί από την εξέλιξη της κούρσας για να βρεθεί στη διεκδίκηση της νίκης.

Ο ισπανός οδηγός της Ferrari θα ξεκινήσει τον αγώνα από την τρίτη θέση, την υψηλότερή του στο grid από το GP Μ. Βρετανίας τον περασμένο Ιούλιο, όπου κατέγραψε τη μοναδική ως τώρα νίκη του στη σεζόν.

"Νομίζω ότι είναι σημαντικό για μας

να βρισκόμαστε μέσα στις δύο πρώτες σειρές του grid, επειδή συνήθως δυσκολευόμαστε στο Σάββατο και μετά βελτιωνόμαστε πολύ στον αγώνα", είπε ο Αλόνσο.

"Η τρίτη θέση μάς δίνει τη δυνατότητα να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα στην κούρσα. Συνήθως είμαστε καλοί εκεί, αλλά όταν ξεκινάμε πέμπτοι ή έκτοι, φτάνουμε πολύ αργά στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Τώρα έχουμε περισσότερες πιθανότητες.

"Το σημαντικό είναι να βρεθούμε στο βάθρο. Το να κερδίσουμε την κούρσα δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς, γιατί παλέψαμε για τη νίκη στη Σουζούκα όπου είχαμε ξεκινήσει από την πέμπτη θέση. Αν μας δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσουμε τη νίκη, είμαι σίγουρος ότι θα την αρπάξουμε".

Ο άλλος οδηγός της Scuderia, Φελίπε Μάσα, είχε ένα ατύχημα στο τέλος του Q3, όταν πάτησε στο κερμπ της στροφής 9 με αποτέλεσμα να καταστραφεί η εμπρός δεξιά ανάρτηση του μονοθεσίου του και να καταλήξει απέναντι, στα προστατευτικά λάστιχα.

"Είναι μια στροφή υψηλής ταχύτητας όπου τα κερμπ είναι πολύ χαμηλά και μετά έχεις αυτό το κερμπ που μοιάζει με όρθιο λουκάνικο", είπε ο βραζιλιάνος, που θα ξεκινήσει τον αγώνα από την έκτη θέση.

"Νομίζω ότι όταν πηγαίνεις με μεγάλη ταχύτητα και το μονοθέσιο έχει μεγάλη κάθετη δύναμη που το κρατάει στο έδαφος, αν πέσεις πάνω σε κάτι στιβαρό μπορεί να σπάσεις την ανάρτηση. Αυτό συνέβη σε μένα.

"Δεν πήγα υπερβολικά δυνατά στο κερμπ. Με το που το πάτησα, η ανάρτηση δεν επέζησε. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στον αγώνα".

Keywords
Τυχαία Θέματα