Renault: Θα δούμε για τη δεύτερη θέση

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα άφησε ο Ερίκ Μπουγιέ σχετικά με τον οδηγό που θα καταλάβει τη δεύτερη αγωνιστική θέση της Lotus Renault το 2012, πλάι στον Κίμι Ράικονεν.

Ο επικεφαλής της βρετανικής ομάδας αρνήθηκε να αποκλείσει την περίπτωση να είναι ακόμα και ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα team mate του φινλανδού, έστω κι αν αυτό συμβεί κατά τη διάρκεια της σεζόν, εφόσον είναι έτοιμος να αγωνιστεί.

"Ολα τα σενάρια

είναι δυνατά", είπε ο Μπουγιέ στο περιοδικό Autosport. "Πρέπει να καθίσω με τον Ρόμπερτ και τον μάνατζέρ του για να καταλάβω ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή του.

"Ανακοινώσαμε τώρα τον Κίμι και θα ανακοινώσουμε τη δεύτερη θέση όταν είμαστε σε θέση να το κάνουμε".

Πάντως για να ισχύσει το σενάριο με τον Κούμπιτσα, είναι αναγκαία συνθήκη ο πολωνός να υπογράψει νέα μακρόχρονη συμφωνία με την Lotus Renault, καθώς μόνο σε αυτή την περίπτωση η ομάδα είναι διατεθειμένη να τον βοηθήσει να επανέλθει στους αγώνες, μέσω δοκιμών με παλιότερα μονοθέσια και χρήση προσομοιωτών.

Οσον αφορά τον Βιτάλι Πετρόφ, ο οποίος έχει συμβόλαιο για του χρόνου, σύμφωνα με δηλώσεις της μάνατζέρ του, Οκσάνα Κοσατσένκο, η Lotus Renault έχει δώσει διορία 10 ημερών στον ρώσο για να αποφασίσει αν θα μείνει ή θα αποχωρήσει, γνωρίζοντας πως υπάρχει πιθανότητα να αντικατασταθεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Αν η απάντηση του Πετρόφ είναι αρνητική, τότε η Lotus Renault θα στραφεί πιθανότατα σε έναν εκ των Μπρούνο Σένα και Ρομέν Γκροζάν, ενώ έχουν ακουστεί επίσης ως αουτσάιντερ οι Ρούμπενς Μπαρικέλο και Χάικι Κοβαλάινεν.

Στο μεταξύ, στην Ιταλία οι φήμες οργιάζουν περί ανάληψης καθηκόντων δοκιμαστή της Ferrari από τον Κούμπιτσα το 2012, με την προοπτική να πάρει την αγωνιστική θέση του Φελίπε Μάσα το 2013.

Πάντως ο επικεφαλής της Scuderia, Στέφανο Ντομενικάλι, διέψευσε την πληροφορία, όταν ρωτήθηκε σχετικά: "Οχι. Μιλάμε για τους οδηγούς της Ferrari από πέρσι τον Γενάρι, άρα ίσως την επόμενη εβδομάδα ακούσουμε για τον Βαλεντίνο Ρόσι! Οπότε, όχι".

Keywords
Τυχαία Θέματα