Pregame: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (20/11, 19:00GR)

Την πρώτη τους μάχη για τη σεζόν 2011-12 δίνουν την Κυριακή (20/11, 19:00GR) στο ΟΑΚΑ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Α1.

Με σημαντικές αλλαγές στα ρόστερ τους οι δύο μεγάλοι του ελληνικού μπάσκετ είναι έτοιμοι για ένα ακόμη μεγάλο ντέρμπι.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού

έχουν εκδηλώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα εισιτήρια της αναμέτρησης και το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων αναμένεται να είναι γεμάτο.

Αυτό είναι που ζήτησε, άλλωστε και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τονίζοντας, όμως, πως θέλει από τον κόσμο να έχει κόσμια συμπεριφορά και να μη δημιουργήσει το παραμικρό επεισόδιο.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός πηγαίνει χωρίς άγχος στο ΟΑΚΑ, καθώς όπως τόνισε και ο Ντούσαν Ιβκοβιτς: "...δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε".

Αλλωστε, ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που επηρεάστηκε περισσότερο από τις διοικητικές εξελίξεις του καλοκαιριού και το ρόστερ του είναι σαφώς αποδυναμωμένο σε σχέση με το περσινό.

Κάθε ντέρμπι, όμως, είναι ντέρμπι και η μάχη των "αιωνίων" αντιπάλων αναμένεται για ακόμη μία χρονιά με ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Στην κανονική περίοδο της περσινής σεζόν ο Ολυμπιακός νίκησε στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό με 65-61, ωστόσο, στο σύνολο των αναμετρήσεων οι πράσινοι έχουν το πάνω χέρι.

Στις εντός έδρας αναμετρήσεις που έχουν γίνει σε επίπεδο Α1 στην έδρα του Παναθηναϊκού, οι γηπεδούχοι έχουν το προβάδισμα. Από το 1986, μέχρι σήμερα έχουν γίνει συνολικά 26 αγώνες με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει 18 νίκες και 7 ήττες.

Ο Παναθηναϊκός υπερτερεί σε νίκες και στο σύνολο των αναμετρήσεων της κανονικής περιόδου της Α1, αφού σε 48 αγώνες έχει 25 νίκες έναντι 24 του Ολυμπιακού.

Keywords
Τυχαία Θέματα