Pregame Ολυμπιακός - Εργοτέλης (28/1, 19:30GR)

Βρισκόμενος πέντε βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός δεν έχει περιθώρια για απώλειες και θέλει μόνο νίκη στο ματς της 19ης αγωνιστικής της Super League με τον Εργοτέλη.

Οι ερυθρόλευκοι φιλοξενούν τους κρητικούς στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και θέλουν τη νίκη, μετά το... στραβοπάτημα στην Ξάνθη.

Τα προβλήματα δεν λείπουν για τον Ερνέστο Βαλβέρδε,

ο οποίος δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Τζιμπούρ, Χολέμπας, Τοροσίδη και Φουστέρ, ενώ ανέτοιμος είναι και ο Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος, πάντως, μπήκε στην αποστολή.

Ο Βαλβέρδε ζήτησε από τους παίκτες του να μπουν δυνατά στο ματς και να σκοράρουν στο πρώτο εικοσάλεπτο, ώστε να αναγκάσουν τον Εργοτέλη να ανοιχθεί. "Πρέπει να βάλουμε ένα γκολ στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα. Όλες οι ομάδες που έρχονται στο γήπεδό μας παίζουν κλειστά. Αν τους βάλουμε ένα γκολ θα είναι πιο εύκολα για τη συνέχεια, επειδή θα αναγκαστούν να ανοιχτούν και να παίξουν ποδόσφαιρο", είπε χαρακτηριστικά ο ισπανός τεχνικός.

Οσο για τηνν 11άδα σε αυτή θα βρίσκεται ο Μέγερι, με τους Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Μαρκάνο να καλύπτουν τις θέσεις στην άμυνα. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν οι Ορμπάιθ και Μανιάτης, ενώ την επιθετική τριπλέτα θα αποτελέσουν ο Φετφατζίδης, ο Ιμπαγάσα και ο Αμπντούν. Στην κορυφή θα παίξει ο Πάντελιτς.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Δασκαλάκης, Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Μακούν, Μόνχε, Μιραλάς και Ντιόγο.

Από την άλλη μεριά ο Εργοτέλης πηγαίνει χωρίς άγχος στο Καραϊσκάκη και με νέο πρόσωπο τον Φίλιππο Δάρλα, τον οποίο ο Νίκος Καραγεωργίου συμπεριέλαβε στην αποστολή και πιθανότατα να τον χρησιμοποιήσει στη βασική ενδεκάδα.

Πάντως και οι κρητικοί έχουν απουσίες, με τους Τζούνιορ, Δερμιτζάκη, Κανδηλάκη, Ρομάνο, Ευαγγέλου, Αθανασίου, Κουτσιανικούλη, Μπέτο και Φραγκουλάκη, να μένουν στο Ηράκλειο.

ΙΣΤΟΡΙΑ
Η παράδοση των αναμετρήσεων με τον Εργοτέλη είναι απόλυτα ευνοϊκή για τον Ολυμπιακό, ο οποίος μετράει μόνο νίκες στις έξι προηγούμενες αναμετρήσεις του με τους κρητικούς στο Καραϊσκάκη.

Συγκεκριμένα, οι πειραιώτες μετρούν έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες, έχοντας πετύχει 11 γκολ και δεχθεί μόλις ένα από το 2004 που ήρθαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες.

06/03/2011 Ολυμπιακός-Εργοτέλης 3-0
24/10/2009 Ολυμπιακός-Εργοτέλης 2-1
02/11/2008 Ολυμπιακός-Εργοτέλης 2-0
17/02/2008 Ολυμπιακός-Εργοτέλης 1-0

Keywords
Τυχαία Θέματα