Pregame: Αρης vs ΟΣΦΠ

Αρης και Ολυμπιακός συνθέτουν μαζί με το ντέρμπι ΠΑΟ - ΑΕΚ τα δύο πιο ελκυστικά ζευγάρια της 9ης αγωνιστικής στη Super League. Οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες στις 19.30GR στο Κλεάνθης Βικελίδης (LIVE από το Sport.gr -play

by play, τακτική, stats, multimedia).

Η νίκη αποτελεί μονόδρομο και για τους δύο, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην επίτευξη των στόχων τους. Ο Αρης έχει αγωνιστεί σε έξι ματς και είναι η μία από τις τρεις ομάδες (Αστέρα και Κέρκυρα οι άλλες δύο) που ακόμα δεν έχει πανηγυρίσει νίκη.

Συγκεκριμένα, οι "κίτρινοι" έχουν στο ενεργητικό τους μόλις τέσσερις βαθμούς, σε ισάριθμες ισοπαλίες με ΠΑΟΚ, Εργοτέλη, Ξάνθη και Γιάννενα). Παράλληλα, μοιράζονται με τον Αστέρα Τρίπολης τη χειρότερη επίθεση στο ξεκίνημα της σεζόν, έχοντας στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα μόλις δύο φορές. Στον αντίποδα, η άμυνα της ομάδας είναι η τρίτη καλύτερη του πρωταθλήματος με 6 γκολ παθητικό.

Το ματς αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία για τους γηπεδούχους από τη στιγμή που ακολουθεί ένα δύσκολο "πακέτο" αγώνων με εκτός έδρας αποστολές σε Κρήτη (ΟΦΗ), Νέα Σμύρνη (Πανιώνιος) και το εντός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί υπό το βλέμμα του νέου προπονητή της ομάδα, Μίχαλ Πρόμπιερζ.

Επιτακτική είναι η ανάγκη για νίκη και στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού κι αυτό διότι η ομάδα του Βαλβέρδε έχει ήδη καταγράψει δύο απώλειες στο παθητικό της, τις ισοπαλίες με την ΑΕΚ και -πολύ περισσότερο- τον ΟΦΗ.

Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν δώσει έξι αγώνες και βρίσκονται στην 3η θέση της βαθμολογίας, έχοντας δύο βαθμούς λιγότερους απ' ό,τι Παναθηναϊκός (6 ματς) και Ατρόμητος.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν μπορεί να υπολογίζει σε Αμπντούν και Γέστε, ενώ... στέρησε από τον Φρανσίσκο Χαβίτο την ευκαιρία να τεθεί αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα, καθώς τον "έκοψε" από την αποστολή.

Οι αποστολές
ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Γιακούποβιτς, Μίσελ, Παπαστεριανός, Καζναφέρης, Τόχα, Φατί, Βράνιες, Καστίγιο, Σολτάνι, Ιάκομπ, Πρίττας, Ούμπιντεζ, Ακόστα, Σανκαρέ, Ντίκο, Λαζαρίδης, Τριανταφυλλάκος, Κατίδης, Γιαννιώτας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κοστάντσο, Μέγερι, Τοροσίδης, Μανιάτης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μοδέστο, Φέισα, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Μακούν, Φετφατζίδης, Μόνχε, Τζεμπούρ, Πάντελιτς, Μιραλάς.

Η παράδοση
51 ματς έχουν δώσει οι δύο ομάδες στην έδρα του Αρη από καταβολής της πρώτης Εθνικής. Ουσιαστικά η παράδοση δεν... αναδεικνύει νικητή, μιας και είναι μοιρασμένοι. Συγκεκριμένα 16 νίκες μετράει ο Αρης, 15 ο Ολυμπιακός, ενώ 20 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Στα συνολικά γκολ ο Ολυμπιακός έχει πετύχει 53, ενώ ο Αρης 47. Μεγαλύτερη σε έκταση νίκη των 'ερυθρολεύκων" σε εκτός έδρας ματς με τον Αρη παραμένει μέχρι σήμερα το 5-1 του 2002. Ο Αρης δεν έχει νικήσει ποτέ με διαφορά μεγαλύτερη των δύο γκολ.

Αναλυτικά όλα τα ματς

ΑΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΚΟΡ
1959-60 1-3
1960-61 0-0
1961-62 1-2
1962-63 0-1
1963-64 0-0
1964-65 0-1
1965-66 0-3
1966-67 2-2
1967-68

Keywords
Τυχαία Θέματα