Pirelli: Πρόκληση για τις ομάδες η μαλακή και η πολύ μαλακή γόμα στο GP Κορέας

Η Pirelli ανεβάζει τον πήχη της δυσκολίας στον τομέα των ελαστικών για τις ομάδες στο GP Κορέας αυτό το Σαββατοκύριακο, επιλέγοντας επίτηδες δύο γόμες που αναμένεται να παρουσιάσουν πολύ υψηλό ρυθμό φθοράς στην πίστα της Γέονγκαμ.

Με το πρωτάθλημα οδηγών να έχει κριθεί, ο επίσημος προμηθευτής της F1 ξεκαθάρισε ότι θα προσεγγίσει πολύ πιο επιθετικά τις τέσσερις τελευταίες κούρσες της σεζόν, με στόχο να ανακαλύψει τα όρια των ελαστικών της.

Η

αρχή θα γίνει στο αγωνιστικό τριήμερο της Ν. Κορέα. Η Pirelli θα πάρει μαζί της τη μαλακή και την πολύ μαλακή γόμα, σε μια πίστα όπου ακόμα και τα πολύ πιο ανθεκτικά λάστιχα της Bridgestone είχαν παρουσιάσει πέρυσι έντονα σημάδια φθοράς.

"Δεν σκοπεύουμε να κάνουμε εύκολη τη ζωή των ομάδων", δήλωσε ο διευθυντής του αγωνιστικού τρήματος της Pirelli, Πολ Χέμπερι, στο Autosport.

"Το πρωτάθλημα έχει τελειώσει, οπότε θέλαμε να πειραματιστούμε κάπως. Το ίδιο θα γίνει στην Ινδία και με αυτό τον τρόπο προσπαθούμε να καταλάβουμε κάποια πράγματα για του χρόνου.

"Αν αυτή η κούρσα ήταν τρίτη ή η τέταρτη της χρονιάς, τότε σίγουρα θα είχαμε τη σκληρή και τη μέση γόμα εδώ. Αλλά θέλαμε να καταλάβουμε πού βρίσκονται πραγματικά τα όρια. Η επιλογή είναι πολύ επιθετική, με την πολύ μαλακή και τη μαλακή γόμα, αλλά οι ομάδες χρειάζονται προκλήσεις.

"Θα γκρινιάξουν, αλλά τελικά θα προσαρμοστούν σε αυτό. Ολοι έχουν την ίδια κατάσταση για να διαχειριστούν και αυτό τους δίνει μια επιπλέον πρόκληση από άποψης στρατηγικής.

"Στον περσινό αγώνα είχαμε βροχή και υπήρχε πολύ graining στα λάστιχα, κάτι το οποίο δείχνει ότι απαιτείται αρκετή πρόσφυση από τη γόμα. Αρα αυτό είναι το σχέδιο. Ισως δούμε στρατηγικές τεσσάρων pit-stop στην Κορέα".

Keywords
Τυχαία Θέματα