MotoGP: Με Ντε Πουνιέ και Εσπαργκαρό η Aspar

Αλλαγή πλεύσης για την Aspar στην ενασχολησή της με το MotoGP, καθώς ετοιμάζεται να τρέξει με δύο μοτοσικλέτες CRT την επόμενη σεζόν, και αναβάτες τους Ράντι ντε Πουνιέ και Αλέις Εσπαργκαρό.

Η Aspar χρησιμοποίησε δορυφορικές μοτοσικλέτες της Ducati στα δύο πρώτα χρόνια της στη μεγάλη κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, τις οποίες οδήγησε ο Εκτορ Μπαρμπερά.

Ομως μετά την αποχώρηση

του ισπανού για την Pramac, η ισπανική ομάδα στρέφεται πλέον στη χαμηλότερης τεχνολογίας λύση των Claiming Rule Teams - δηλαδή στις μοτοσικλέτες με πρωτότυπο σασί και κινητήρα παραγωγής (της Aprillia στην περίπτωσή της).

Παράλληλα, η Aspar ανακοίνωσε την απόκτηση του Ντε Πουνιέ, ο οποίος έτρεξε φέτος με την Pramac και έκανε δοκιμές με την Suzuki αμέσως μετά το τέλος της σεζόν, πριν το ιαπωνικό εργοστάσιο ανακοινώσει τη διακοπή του προγράμματός του στο MotoGP.

Team mate του 30χρονου γάλλου, με θητεία επίσης στις Kawasaki και LCR Honda, θα είναι ο ισπανός Εσπαργκαρό, ο οποίος επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία έπειτα από 1,5 χρόνο στη Moto2.

Keywords
Τυχαία Θέματα