GP Βαλένθια: Ο Κέισι Στόνερ (Honda) στην pole position

Ο Κέισι Στόνερ ισοφάρισε το ρεκόρ όλων των εποχών σε κατακτήσεις pole position του συμπατριώτη του αυστραλού, Μικ Ντούχαν, μέσα σε μία σεζόν, επικρατώντας για 12η φορά φέτος στις τελευταίες κατατακτήριες δοκιμές του 2011 στη Βαλένθια.

Ο αναβάτης της Honda είχε το πάνω χέρι από πολύ νωρίς, αλλά στα τελευταία πέντε λεπτά κατάφερε να εκτοξεύσει σε δυσθεώρητα ύψη τη διαφορά του από τους υπόλοιπους.

Με δύο πολύ γρήγορους γύρους ο Στόνερ έγινε ο μοναδικός που κατέβηκε το 1'32', αφήνοντας πάνω από ένα δευτερόλεπτο πίσω του τον Ντάνι

Πεντρόσα, ο οποίος δεν κατάφερε να βρει απάντηση στον εκπληκτικό ρυθμό του team mate του.

Την πρώτη σειρά του grid για τον αγώνα της Κυριακής (6/11, 15:00GR) συμπλήρωσε ο Μπεν Σπιζ της Yamaha, αρπάζοντας στο τέλος την τρίτη θέση από τον Ράντι ντε Πουνιέ.

Πάντως ο γάλλος της Pramac Ducati δεν πρέπει να είναι και πολύ απογοητευμένος, καθώς αυτή η τέταρτη θέση ήταν το καλύτερό του αποτέλεσμα σε κατατακτήριες φέτος.

Ο Αλβαρο Μπαουτίστα είχε τον πέμπτο πιο γρήγορο χρόνο για την Suzuki, μόλις μπροστά από τον Βαλεντίνο Ρόσι. Για τον ιταλό εργοστασιακό αναβάτη της Ducati αυτή ήταν μόλις η δεύτερη φορά μέσα στη σεζόν που κατάφερε να μπει στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης.

Ο team mate του Γιατρού, Νίκι Χέιντεν, θα είναι επικεφαλής της τρίτης σειράς, έχοντας δίπλα του τους Αντρέα Ντοβιτισόζο (Honda) και Εκτορ Μπαρμπερά (Aspar Ducati).

Και οι δύο αυτοί αναβάτες είχαν πτώσεις κατά τη διάρκεια του session, με πιο σοβαρή αυτή του Ντόβι, ο οποίος είχε ένα απότομο low-side και κατέληξε με πολλές τούμπες στην αμμοπαγίδα. Ευτυχώς περπάτησε μακριά από το σημείο χωρίς να φαίνεται να έχει τραυματιστεί.

Την κορυφαία 10άδα συμπλήρωσε ο Κάρελ Αμπραχαμ της Cardion Ducati, ακολουθούμενος από τον Καλ Κράτσλοου της Tech 3 Yamaha και τον Λόρις Καπιρόσι της Pramac.

Ο Capirex ετοιμάζεται για τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του, έχοντας αφήσει το αγαπημένο του 65 για να τρέξει με το 58 του αδικοχαμένου Μάρκο Σιμοντσέλι, το οποίο επίσης κάνει την τελευταία του εμφάνιση στο MotoGP, καθώς πρόκειται να αποσυρθεί προς τιμήν του Super Sic.

Keywords
Τυχαία Θέματα