F1: Πρωταθλήτρια στους κινητήρες για τρίτη σερί σεζόν η Mercedes

Η Mercedes-Benz κέρδισε την άτυπη πρωτιά στον συναγωνισμό μεταξύ των προμηθευτών κινητήρα στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1.

Οι τρεις ομάδες της γερμανικής εταιρίας, McLaren, Mercedes GP και Force India, συγκέντρωσαν όλες μαζί 731 βαθμούς, οκτώ περισσότερους από τις ομάδες της Renault

(Red Bull Racing, Lotus Renault GP και Team Lotus).

Η Ferrari περιορίστηκε στην τρίτη θέση με τους 460 βαθμούς που μάζεψαν συνολικά η Scuderia Ferrari, η Sauber και η STR, ενώ τελευταία και καταϊδρωμένη ήταν η Cosworth, παίρνοντας μόλις τους πέντε πόντους της τελικής συγκομιδής της Williams, καθώς η Virgin και η HRT έμειναν χωρίς βαθμό.

Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη σεζόν που η Mercedes-Benz αναδεικνύεται πρώτη στη συγκεκριμένη κατηγορία, η οποία πάντως δεν έχει επίσημη αναγνώριση.

Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα μόνο δύο φορές έχει σπάσει κινητήρας της, στο μονοθέσιο του Αντριαν Σούτιλ πέρυσι στην Αυστραλία και σε αυτό του Μίκαελ Σουμάχερ φέτος στο Μονακό.

Τέλος, τα έξι μονοθέσια με μοτέρ Mercedes κάλυψαν φέτος τον μεγαλύτερο αριθμό γύρων σε αγώνες και τα περισσότερα αγωνιστικά χιλιόμετρα, σε ποσοστό 92% από το μέγιστο δυνατό.

Keywords
Τυχαία Θέματα