F1: Η FIA ανακοίνωσε η σειρά εκκίνησης για το GP Ινδίας

Η FIA προχώρησε σε διευκρινιστική ανακοίνωση αναφορικά με το πώς έχει διαμορφωθεί η σειρά εκκίνησης για τον αγώνα της Κυριακής (30/10, 11:30GR) στην Μπουντ της Ινδίας, μετά τις ποινές που είχαν πέντε πιλότοι.

Οι Λιούις Χάμιλτον και Σέρχιο Πέρες είχαν τιμωρηθεί με τρεις θέσεις στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής, άρα αντί για την 2η και 17η θέση αντίστοιχα, θα ξεκινήσουν την κούρσα από την 5η και την 20η.

Ο Βιτάλι Πετρόφ κουβαλούσε μια ποινή πέντε θέσεων από τον προηγούμενο αγώνα στη Ν. Κορέα,

για τη σύγκρουσή του με τον Μίκαελ Σουμάχερ, και θα βρεθεί στην 16η θέση του grid της Ινδίας αντί για την 11η που πήρε στις κατατακτήριες δοκιμές.

Από εκεί και κάτω υπήρχε ένα μικρό μπλέξιμο με τις ποινές, καθώς και οι δύο οδηγοί της HRT είχαν ποινές πέντε θέσεων για αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων, ενώ ο Τίμο Γκλοκ της Virgin δεν κατάφερε να πιάσει το όριο του 107% του πρώτου χρόνου στο Q1 των κατατακτήριων δοκιμών, έχοντας αντιμετωπίσει μηχανικό πρόβλημα.

Οι αγωνοδίκες τελικά αποφάσισαν ότι ο Γκλοκ θα είναι στην 24η και τελευταία θέση, με τους Ντάνιελ Ρικιάρντο και Ναράιν Καρθικέγιαν να βρίσκονται στις θέσεις 22 και 23 αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά τον Τζένσον Μπάτον, για τον οποίο υπήρχε ανησυχία μήπως τιμωρούνταν για παράβαση υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας στο Q3, το όνομά του βρίσκεται κανονικά στην 4η θέση.

Θέση Οδηγός Ομάδα 1. Φέτελ Red Bull-Renault 2. Ουέμπερ Red Bull-Renault 3. Αλόνσο Ferrari 4. Μπάτον McLaren-Mercedes 5. Χάμιλτον McLaren-Mercedes 6. Μάσα Ferrari 7. Ρόσμπεργκ Mercedes 8. Σούτιλ Force India-Mercedes 9. Μπουεμί Toro Rosso-Ferrari10. Αλγκουερσουάρι Toro Rosso-Ferrari11. Σουμάχερ Mercedes12. ντι Ρέστα Force India-Mercedes13. Μαλντονάντο Williams-Cosworth14. Σένα Renault15. Μπαρικέλο Williams-Cosworth16. Πετρόφ Renault17. Κομπαγιάσι Sauber-Ferrari18. Κοβαλάινεν Lotus-Renault19. Τρούλι Lotus-Renault20. Πέρες Sauber-Ferrari21. ντ'Αμπρόσιο Virgin-Cosworth22. Ρικιάρντο HRT-Cosworth23. Καρθικέγιαν HRT-Cosworth24. Γκλοκ Virgin-Cosworth

Keywords
Τυχαία Θέματα