F1: Δοκιμαστής της Red Bull ο Μπουεμί

16:18 5/1/2012 - Πηγή: Sport.gr

Η Red Bull Racing ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον Σεμπαστιάν Μπουεμί σε ρόλο δοκιμαστή και αναπληρωτή οδηγού για τη σεζόν 2012.

Ο 23χρονος ελβετός οδηγούσε για την Toro Rosso τις προηγούμενες τρεις χρονιές, αλλά έχασε τη θέση του έπειτα από την απόφαση της ιταλικής ομάδας να αλλάξει εξολοκλήρου την αγωνιστική της σύνθεση για του χρόνου.

"Είναι καλό που θα παραμείνω με την Red Bull για

έναν ακόμα χρόνο και θα έχω αυτή την ευκαιρία με μια παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα", είπε ο Μπουεμί.

"Σίγουρα θα προτιμούσα να έτρεχα στους αγώνες, αλλά το να συνεργάζεσαι με την Red Bull Racing στην εξέλιξη του μονοθεσίου και το να της δίνεις feedback στη διάρκεια της σεζόν, είναι το αμέσως επόμενο καλύτερο πράγμα".

Ο επικεφαλής της RBR, Κρίστιαν Χόρνερ, πρόσθεσε: "Ηταν λογικό για τον Σεμπαστιάν να συνεχίσει μαζί μας, έχοντας υπάρξει μέλος της τζούνιορ ομάδας από το 2004. Γνωρίζει ήδη καλά πρόσωπα και πράγματα στην ομάδα και έχει αποκομίσει αρκετά μεγάλη αγωνιστική πείρα τα τελευταία τρία χρόνια.

"Θα κάνει σημαντική δουλειά σε δοκιμές και προσομοιώσεις για εμάς σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και θα είναι μαζί με την ομάδα σε κάθε GP".

Ο Μπουεμί μάζεψε 29 βαθμούς στα τρία πρώτα του χρόνια στην F1, έχοντας ως καλύτερους τερματισμούς δύο έβδομες θέσεις.

Η Toro Rosso αντικατέστησε αυτόν και τον Χάιμε Αλγκουερσουάρι με τους Ντάνιελ Ρικιάρντο και Ζαν-Ερίκ Βερνιέ. Και οι δύο είναι επίσης μέλη του προγράμματος νέων οδηγών της Red Bull.

Keywords
Τυχαία Θέματα