F1: Διαψεύδει η McLaren τα περί ενδεχόμενης συνεργασίας της με την Honda

Η McLaren προχώρησε σε διάψευση των σεναρίων περί ενδεχόμενης επανένωσής της με την Honda, όσον αφορά την προμήθεια κινητήρα τη σεζόν 2014.

Το περιοδικό Auto, Motor und Sport είχε ισχυριστεί ότι η Honda προετοιμάζει

την επιστροφή της στην F1, για όταν θα μπουν σε εφαρμογή οι νέοι κανονισμοί για τους κινητήρες (από ατμοσφαιρικοί V8 2,4 λίτρων σε τούρμπο V6 1,6 λίτρων).

Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφερόταν η περίπτωση αναβίωσης της θρυλικής συνεργασίας της ιαπωνικής εταιρίας με την McLaren, που είχαν σαρώσει μαζί στην F1 από το 1988 ως το 1991 - όμως ο διαχειριστικός διευθυντής της McLaren, Τζόναθαν Νιλ, αρνήθηκε πως υπήρξε η οποιαδήποτε επαφή μεταξύ των δύο πλευρών.

"Δεν ισχύει τίποτα τέτοιο", τόνισε ο Νιλ. "Είμαστε παντρεμένοι με την Mercedes-Benz, με την οποία είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και απολαμβάνουμε τη συνεργασία μας.

"Δεν ξέρω από που προήλθε αυτή η είδηση, αλλά μπορώ να σταματήσω τις φήμες και να πω ότι είμαστε επικεντρωμένοι εντελώς πάνω στη σχέση μας με την Mercedes-Benz, η οποία θέλουμε να συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμα, με πολλές νίκες και πρωταθλήματα".

Η McLaren έχει συμβόλαιο με την Mercedes για να χρησιμοποιεί κινητήρες της ως το 2015, παρά το γεγονός ότι η γερμανική μάρκα έχει αποχωρήσει από την ιδιοκτησία της από πέρυσι, όταν εξαγόρασε την Brawn GP για να τη μετατρέψει στη δική της, εργοστασιακή ομάδα F1.

Keywords
Τυχαία Θέματα