Στο μέλλον το NFC θα λειτουργεί ακόμη και αν το απενεργοποιήσει ο χρήστης

15:49 8/2/2018 - Πηγή: myPhone
Είναι γεγονός πως στις δυτικές αγορές, το NFC αρχίζει να χρησιμοποιείται όλο και πιο συχνά, εξαιτίας υπηρεσιών όπως το Google Pay (πρώην Android Pay). Πολλά flagship smartphones εξοπλίζονται με αυτό, ενώ σταδιακά ένας όλο και αυξανόμενος αριθμός mid-range και budget
smartphones το υποστηρίζουν. Το Android το υποστηρίζει από το 2011, αν και μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει κάποιες σημαντικές προσθήκες. Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι θα αλλάξει στο μέλλον.

Σύμφωνα με ορισμένα commits στο Android Open Source Project, το NFC HAL, αναβαθμίζεται, με ορισμένες σημαντικές προσθήκες. Το NFC HAL επιτρέπει το Android να λειτουργεί με ένα NFC chip. Αυτό όμως που βλέπουμε στα commits είναι ότι σύντομα το NFC θα λειτουργεί ακόμη και αν ο χρήστης το απενεργοποιήσει. Φαίνεται, ότι η συγκεκριμένη κατάσταση του NFC, θα λειτουργεί καλά σε συνθήκες χαμηλής μπαταρίας, καταναλώνοντας ελάχιστα ποσά ενέργειας. Είναι απίθανο οι χρήστες να θέλουν να λειτουργεί το NFC ακόμη και αν το απενεργοποιήσουν, αλλά το OS πλέον θα μπορεί να ξεχωρίζει τις περιπτώσεις που ο χρήστης το απενεργοποιεί επειδή δεν θέλει να το χρησιμοποιήσει και πότε απενεργοποιείται ως αποτέλεσμα μιας συσκευής που έχει με τη σειρά της απενεργοποιηθεί.

Το ολοκληρωμένο άρθρο του myphone.gr περιέχει ακόμη 83 λέξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα